Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2024 13:31

Παζάρι με αντίκες

Συνεχίζεται ως και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου το παζάρι «Παλιά και αγαπημένα» του Συλλόγου Αυτισμού Λάρισας, σε νέο χώρο στην οδό Πατρόκλου 8.


Το παζάρι περιλαμβάνει εκατοντάδες συλλεκτικά αντικείμενα, διακοσμητικά, βιβλία παιχνίδια, κοσμήματα κ.ά., τα οποία διατίθενται με στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου. Παράλληλα προσφέρεται η ευκαιρία γνωριμίας με τον Σύλλογο Αυτισμού Λάρισας και τις δράσεις του, ενώ λειτουργεί και ως τόπος συνάντησης για παλιά και νέα μέλη.
Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10:00 π.μ. ως τις 10:00 μ.μ.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παιδεία

Οργανώνει ο Δήμος Τυρνάβου στις 4 Νοεμβρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την ενίσχυση των υποδομών της, οργανώνει ο Δήμος Τυρνάβου τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 13:30 το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου.
Να σημειωθεί ότι προηγήθηκαν συναντήσεις και συσκέψεις της δημοτικής αρχής, με εκπροσώπους συλλόγων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο ενημέρωσης σχετικά με τα προβλήματα των σχολείων, βάζοντας μπροστά τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
Στις συσκέψεις εκφράστηκαν προβληματισμοί, αιτήματα και διεκδικήσεις εκ μέρους της σχολικής κοινότητας για να βελτιωθεί η κατάσταση των σχολείων μας, να είναι ασφαλή και σύγχρονα.
Η δημοτική αρχή εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία της σχετικά με την απόφαση για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, μια εξέλιξη που πλήττει άμεσα την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου και τη σωστή διαχείριση των πόρων, που προορίζονται για τις ανάγκες της παιδείας, με δεδομένη την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δήμων, οργανώνει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απευθύνει κάλεσμα στους δημότες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

 

Δε θα γίνουν οι λαϊκές της Δευτέρας

Λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου αύριο Δευτέρα δε θα πραγματοποιηθούν οι λαϊκές αγορές στη Λάρισα, όπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Λαϊκών Αγορών, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

 

Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο

Αύριο, Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024, στις 9.00 το βράδυ, θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία για τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας στον ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Στην αγρυπνία θα ψάλει ο Βυζαντινός Χορός του Αγίου Γεωργίου Νίκαιας και οι πιστοί θα προσκυνήσουν την εικόνα και τμήμα του θαυματουργού λειψάνου της Αγίας Αναστασίας, που φυλάσσονται στον ναό.

 

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών - ΚΑΡΠΑ

Στον Αμπελώνα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» και ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η Αρωγή» διοργανώνουν δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών – ΚΑΡΠΑ, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024, τις ώρες 16:00-20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αμπελώνα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι η Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024.
Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://docs.google.com/forms/d/18k7fmghZuYvEwlCckMBGmyPbG-l-ObJVToN5gFJh5zA/edit.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6932-658.217, κ. Γιαννόπουλος Ιωάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα», και 6937-287.172, κ. Κουκούλης Γεώργιος, πρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αρωγή» Αμπελώνα.

 

Εγκαίνια μνημείου πεσόντων
* Σήμερα στη Χάλκη

Σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του μνημείου πεσόντων στην Τοπική Κοινότητας Χάλκης, με το εξής πρόγραμμα: 07.30 όρθρος και θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, 11.00 προσέλευση και έναρξη της τελετής των εγκαινίων του μνημείου πεσόντων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass