Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2024 13:52

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων στις 7 μ.μ. Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Διακοπή εκμίσθωσης λόγω ολοσχερούς καταστροφής από πυρκαγιά, του εκμισθωμένου αγροτεμαχίου για 20 έτη δημοτικής έκτασης 4 στρεμμάτων στη θέση Ριζό (τμήμα 2) της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλέας για δημιουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για τη δημόσια σύμβαση της προμήθειας με τίτλο: «Δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης και εξοπλισμού ΔσΠ Δήμου Λαρισαίων» - τμήμα (υποέργο) Δημιουργία γωνιάς ανακύκλωσης με αυτόματα μηχανήματα αναστροφής εγγυοδοσίας. Επικαιροποίηση των διδάκτρων της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και της Ανώτερης Σχολής Χορού Δήμου Λαρισαίων.
Αίτημα κοπής ενός δέντρου επί της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου 51. Αίτημα κοπής εννέα δέντρων στον προαύλειο χώρο του ναού Αγίας Τριάδος κ.ά.

 

Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Ελασσόνας

Την 80ή επέτειο απελευθέρωσης της Ελασσόνας τιμούν οι ΚΟΒ Ελασσόνας του ΚΚΕ με εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 25 Οκτώβρη στις 8 μ.μ. στην αίθουσα «Βασίλη Φαρμάκη». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νίκος Βακράτσας, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

 

Συγκέντρωση υπογραφών για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί τους αγωνιστές της Αντίστασης, τους μαχητές του ΔΣΕ, τους φίλους και απογόνους, τους πολιτικούς πρόσφυγες, στις 10 σήμερα το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας για τη συγκέντρωση υπογραφών στο ψήφισμα που υπάρχει για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών οφειλών.

 

Συνέλευση της Ενωσης Περιφερειών με Π.Ο.Π.

* ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοξενεί για πρώτη φορά τη 2η Γ.Σ. της AREPO, αποδεχόμενη σχετική πρόταση του περιφερειάρχη, Δημ. Κουρέτα, καθώς η Περιφέρεια συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο ΑΡΕΠΟ, το οποίο είναι μία Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών για την προστασία και την ανάδειξη των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων. Στην Ένωση, εκτός της Θεσσαλίας, συμμετέχουν άλλες 33 Περιφέρειες από 7 χώρες. Η έναρξη της συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 10 π.μ. στη Λάρισα στο νέο κτίριο της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο των πρόσθετων δραστηριοτήτων, μετά το πέρας της συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και ξενάγηση των αντιπροσωπειών στο Διαχρονικό Μουσείο και στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Αύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τεχνικές επισκέψεις σε τυροκομείο και οινοποιείο της περιοχής.

 

Τιμούν την Ερυθροσταυρίτισσα  του 1940

* ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενόψει του εορτασμού της εθνικής επετείου τιμά τη μνήμη της Ερυθροσταυρίτισσας του ‘40.
Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Αγιο Αχίλλιο θα τελεστεί μνημόσυνο μετά τη θεία λειτουργία και στη συνέχεια θα κατατεθεί στεφάνι στην προτομή της Εθελόντριας Αδελφής στον Λόφο του Φρουρίου. Οι οργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε εθελοντές, μέλη και φίλους του Ερυθρού Σταυρού, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass