Η Τσαριτσάνη να τιμήσει τη μνήμη του Ν. Τσιμπόλη

ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2024 16:20

«Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου, να πω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στους κατά καιρούς μαθητές του, σε όλους τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης -ήταν ένας Άρχοντας, ένα υπόδειγμα αυτοδιοίκησης, ο Νίκος Τσιμπόλης- και σε όλους τους συγχωριανούς του. Είμαι βέβαιος ότι το χωριό, η δημοτική κοινότητα, ο δήμος Ελασσόνας, θα κάνει όλα όσα πρέπει για να τιμήσουν έμπρακτα τη μνήμη του»».


Με αυτά τα λόγια κατέληξε τον επιμνημόσυνο λόγο του, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μνημόσυνο του τελευταίου κοινοτάρχη της Τσαριτσάνης Νίκου Τσιμπόλη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη μαρτυρική κοινότητα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στον λόγο του μετά την επιμνημόσυνη δέηση ανέφερε: «Τον Νίκο Τσιμπόλη τον γνώρισα μια βροχερή ημέρα του 1998, όταν συνοδεύοντας τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Κώστα Καραμανλή, ήρθαμε στην Τσαριτσάνη και μας υποδέχτηκε όλο το χωριό, που «βρισκόταν στο πόδι» με αφορμή τότε τον «Καποδίστρια» και την κατάργηση της ιστορικής κοινότητας. Θυμούμαι, το πάθος, τον φλογερό του λόγο, που πόσο εντύπωση έκανε τότε σε όλους μας και βεβαίως στον μετέπειτα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεσμεύτηκε εκείνη την βροχερή ημέρα, ότι εάν γίνει πρωθυπουργός θα ξανακάνει την Τσαριτσάνη αυτόνομη κοινότητα, όπως και έπραξε. Έκτοτε συνδεθήκαμε με μια φιλία 25 χρόνων και είχα την ευκαιρία να εκτιμήσω τον χαρακτήρα του. Ο Νίκος Τσιμπόλης -τον ξέρετε καλύτερα από εμένα- ήταν ένας τίμιος άνθρωπος, ένας άνθρωπος με ήθος, με καλή καρδιά που έβαζε την Τσαριτσάνη, το κοινό καλό, πάνω από κόμματα, πάνω από προσωπικά συμφέροντα και το απέδειξε αυτό, με όλη του τη διαδρομή στη ζωή του. Είχε πραγματική έγνοια για τον συνάνθρωπό του. Ήταν ένας σωστός οικογενειάρχης, ιδιαίτερα υπερήφανος για την οικογένεια που έκανε με τη Φανή, για τα δύο του τα παιδιά, την Άννα, γιατρό και τον Θωμά ηλεκτρολόγο μηχανικό. Δεν πρόλαβε να καμαρώσει εγγόνια.
...Όταν ασθένησε ο αγαπητός μας πρόεδρος, ξέρετε όλοι ότι αντιμετώπισε με τόση αξιοπρέπεια αυτή τη δοκιμασία, που δεν μοιραζόταν μαζί μας τα αισθήματα της περιπέτειάς του. Μου ζήτησε, όμως, κατ’ επανάληψη, να κανονίσω ένα ραντεβού με τον πρώην πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο επίσης από εκείνη η βροχερή μέρα συνδέθηκε με φιλία. Όσες φορές και αν το κανόνισα, πάντοτε κάτι τύχαινε, χωρίς να μου το λέει. Προφανώς κάτι που είχε σχέση με τη θεραπεία του -και δεν έγινε η συνάντηση.
Πριν έρθω εδώ, στην Τσαριτσάνη, μίλησα με τον «Πρόεδρο της καρδιάς του», όπως αποκαλούσε τον Κώστα τον Καραμανλή. Και του είπα ότι σήμερα θα ήμουνα στο τεσσερακονθήμερο μνημόσυνό του και με παρακάλεσε να μεταβιβάσω στην οικογένεια και το χωριό τα ειλικρινή του συλλυπητήρια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass