Εφεση κατά της αθωωτικής απόφασης

* ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ «ΙΑΝΟΥ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2024 13:05

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας ζήτησαν χθες δικηγόροι της Καρδίτσας και συνήγοροι δύο θυμάτων του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», που έπληξε την Καρδίτσα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις κάτοικοι της περιοχής και να υποστούν λόγω της πλημμύρας σοβαρές ζημιές, μεταξύ άλλων και δίκτυα υποδομών.

Οι συνήγοροι ζήτησαν χθες από την Εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση κατά της πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας και ειδικότερα – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - κατά της αθωωτικής απόφασης για ορισμένους εκ των κατηγορουμένων, τόσο για το αδίκημα της πλημμύρας, όσο και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
Όπως είναι γνωστό, από το σύνολο των δέκα κατηγορουμένων, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τους απάλλαξε όλους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας (από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή), ενώ για το πλημμέλημα της πλημμύρας (από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο) έκρινε ομόφωνα ενόχους 4  από τους δέκα κατηγορούμενους.
Συνήγορος πλημμυροπαθών και του Αλβανού υπηκόου που έχασε τη ζωή του από πνιγμό σε κοντινή περιοχή έξω από την πόλη της Καρδίτσας που πλημμύρισε και ενώ είχε πάει να φροντίσει τα οικόσιτα ζώα του, ζήτησε χθες με αίτησή του, να ασκήσει έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ως αντιφατική την απόφαση καθώς κρίθηκαν ένοχοι «τέσσερις κατηγορούμενοι για την πλημμύρα που προκαλέσανε στην πόλη της Καρδίτσας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επέλθουν ζημιές στις περιουσίες των δημοτών της πόλης, παρ’ όλα αυτά όμως, απαλλάχθηκαν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας» του κτηνοτρόφου «η οποία προήλθε όμως αποκλειστικά εξ αυτής της παράλειψης». Αίτηση που στρέφεται επίσης και κατά πέμπτου αιρετού, ο οποίος να διευκρινιστεί απαλλάχθηκε και των δύο κατηγοριών.
Χθες το μεσημέρι τέλος, αίτηση κατά της αθωωτικής απόφασης κατέθεσε και η συνήγορος της 43χρονης φαρμακοποιού, η οποία έχασε τη ζωή της, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον περιφερειακό δρόμο του Μουζακίου στο ύψος του Κέντρου Υγείας. Σημειώνεται πως οι αιτήσεις ανατέθηκαν ήδη σε Αντεισαγγελέα Εφετών.      

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass