Χρονιά του εφήβου στη Λάρισα

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2024 12:10

Η ταυτότητα του εφήβου, η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και ο έρωτας ήταν τα θέματα που παρουσίασαν στο κοινό της πόλης διακεκριμένοι επιστήμονες, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Επρόκειτο για την εναρκτήρια ημερίδα μιας σειράς δράσεων ενταγμένες στη «Χρονιά Εφήβου» που οργανώνει το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ευάγγελος Αποστόλου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΙΨΑ και τον Δήμο Λαρισαίων να ευαισθητοποιήσουν εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς μέσω συγκεκριμένων δράσεων, καθώς, όπως είπε, η εφηβεία αποτελεί μια περίοδο της ζωής του παιδιού που δεν αφορά μόνο τη σωματική, αλλά και την ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη.
Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και πρόεδρος του Ι.Ψ.Α. κ. Αθηνά Μαρούδα Χατζούλη επισήμανε ότι η χρονιά είναι αφιερωμένη στους εφήβους και την οικογένεια. «Η εφηβεία είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για το παιδί-έφηβο, όπου εκεί αναπτύσσει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και κυρίως τον κοινωνικό του εαυτό. Η μετάβαση στην εφηβεία, η σεξουαλικότητα και ο έρωτας είναι πολύ σημαντικά ζητήματα για να ανακαλύψει την ταυτότητά του ο έφηβος».
Μίλησαν ο παιδοψυχίατρος – ψυχαναλυτικός ψυχοθεραπευτής παιδιών και εφήβων Δημήτριος Τζίκας, η αναπλ. καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης Τζένη Σουμάκη και ο Γεράσιμος Μακρής, PhD, ειδ/όμενος Ψυχιατρικής Παιδιού & Εφήβου.
Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, με θέμα «Η σχέση του εφήβου με το σώμα του, διατροφικές διαταραχές».
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass