Παραπέμπεται η αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

* ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2024 13:31

Παραπεμπτική είναι για την αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - η πρόταση του Αντεισαγγελέα Εφετών στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας με αφορμή τον θάνατο της 43χρονης φαρμακοποιού στο Μουζάκι, μετά και τη μερική αναίρεση Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας από τον Άρειο Πάγο.

Ενώ μεθαύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας αναμένεται να εκδώσει απόφαση για την υπόθεση του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» που έπληξε και την Καρδίτσα, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το αργότερο μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Νοεμβρίου θα έχει αποφανθεί επί της παραπεμπτικής, εισαγγελικής πρότασης.
Υπενθυμίζεται πως μετά την έρευνα του Ανακριτή Καρδίτσας, για την υπόθεση του Ιανού που έπληξε και την Καρδίτσα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 παραπέμφθηκαν ως κατηγορούμενοι, συνολικά 10 αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες με αφορμή τόσο τον θάνατο τριών κατοίκων της Καρδίτσας, όσο και τις σοβαρές υλικές ζημιές που υπέστησαν βασικά δίκτυα υποδομών.
Αντίθετα, με Βούλευμά του (51/19-4-2023) το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, αποφάνθηκε να μη γίνει κατηγορία κατά του στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. για την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, πράξη που φέρεται τελεσθείσα στο Μουζάκι, στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα που έχασε τη ζωή της η 43χρονη φαρμακοποιός όταν στην προσπάθειά της να διασχίσει τον δρόμο έξω από το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου με αποτέλεσμα να πνιγεί.
Κατά του απαλλακτικού βουλεύματος προσέφυγαν συγγενείς της φαρμακοποιού, με τον Άρειο Πάγο να παραπέμπει την υπόθεση για νέα κρίση, κάνοντας μερικώς δεκτή την προσφυγή, μόνο για την αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.. Έτσι με το Βούλευμα (1085/2024) του Αρείου Πάγου η υπόθεση επέστρεψε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - λόγω έλλειψης εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης και μη πλήρους αξιολόγησης των αποδεικτικών μέσων. Ο Αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας υπέβαλε παραπεμπτική πρόταση με το σκεπτικό ότι η θανούσα διήνυσε με το αυτοκίνητό της αρκετή απόσταση χωρίς να παρεμποδιστεί ή να ανακοπεί η πορεία της από τροχονομικό έλεγχο και να φθάσει τελικά σε σημείο έντονης ροής υπερχειλισμένου ποταμού από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», νερά που κάλυψαν το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η 43χρονη φαρμακοποιός Ευδοκία - Μυρτώ Πλακιά να παρασυρθεί και να πνιγεί.
ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά την ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή και των δέκα κατηγορουμένων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και ειδικότερα, του δημάρχου της περιοχής που είχε παραπεμφθεί για τον θάνατο της 43χρονης, περιγράφοντας αναλυτικά τις κινήσεις της φαρμακοποιού μέχρι να φθάσει με το αυτοκίνητό της στον τόπο του δυστυχήματος.
Ενώ για το αδίκημα της πλημμύρας ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή μόνο δύο κατηγορουμένων από την Καρδίτσα. Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας αναμένεται να εκδοθεί μεθαύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass