Απεβίωσε ο Αγιώτης νομικός Ιωάννης Θεούλης

Με πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση * Διετέλεσε για δύο χρόνια κοινοτάρχης Αγιάς

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2024 8:30

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών ο Αγιώτης νομικός Ιωάννης Θεούλης, η νεκρώσιμος ακολουθία του οποίου θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας.


Ο Ιωάννης Θεούλης διετέλεσε κοινοτάρχης Αγιάς, άσκησε για πάρα πολλά χρόνια το επάγγελμα του δικηγόρου στη Λάρισα, ενώ πλούσια ήταν η πολιτική και συνδικαλιστική του δράση καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του.
Γεννήθηκε στο Μεταξοχώρι Αγιάς το 1930. Το 1950 εισάγεται στη Νομική Αθηνών, απ’ όπου και έλαβε το δίπλωμά του το 1955. Ύστερα απ’ τη στράτευσή του ακολούθησε η άσκησή του ως δικηγόρος, επάγγελμα που άσκησε από το 1957 μέχρι το 1997 με κάποιες ενδιάμεσες διακοπές.
Από τις αρχές τις δεκαετίας του ‘60 επιστρέφει στην Αγιά ως δικηγόρος πλέον στην αρχή, όπου και εγκαθίσταται μέχρι το 1972. Το πολιτικό του αισθητήριο ως αγνού ιδεολόγου και ο οραματισμός του για μια δημοκρατική κοινωνία δικαίου τον ώθησαν στην ανάμειξή του με τα κοινά, οπότε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1964 εκλέγεται κοινοτάρχης Αγιάς και υπηρέτησε από 1η/1/65 μέχρι τέλους του 1966, όταν αντικαταστάθηκε από τον αείμνηστο Παντελή Σουλιώτη, λόγω ασυμβίβαστου με την ιδιότητά του ως συμβολαιογράφου Αγιάς, ρόλο που άσκησε από το 1967 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1968, όποτε και διώχτηκε από τη δικτατορία των συνταγματαρχών.
Παράλληλα με τις δραστηριότητές του στην Αγιά κατά την παραπάνω περίοδο, και σύμφωνα πάντα με δική του κατάθεση, διετέλεσε: Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής «Ενώσεως Κέντρου» Λάρισας, γ. γραμματέας της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Λάρισας, μέλος των διοικήσεων Οργανισμών και Νομικών Προσώπων, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
Το 1976 παντρεύτηκε την αείμνηστη φιλόλογο καθηγήτρια Πόπη Χρυσοπούλου. Ο Ιωάννης Θεούλης αφήνει πίσω την κόρη του Ειρήνη, σύζυγο Βασιλείου Βασιλειάδη, τα αδέλφια Αντώνιο και Βασιλική Θεούλη, Ευθαλία Θεούλη, Ευμορφία Χρυσοπούλου, Ελένη Χρυσοπούλου και ανίψια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass