Κόβουν τα ξερά κλαδιά!

* ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΟΥΝ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2024 16:50

Νέα επιχείρηση κοπής ξερών κλαδιών που έχουν κριθεί επικίνδυνα έχει ξεκινήσει η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα συνεργεία οργώνουν την πόλη και προχωρούν σε κοπές και απομακρύνσεις ξερών κλαδιών και δέντρων, για να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα το οποίο ξεκίνησε από μια κακοκαιρία μέσα στο καλοκαίρι, αφού οι πολλές πτώσεις δέντρων που είχαν σημειωθεί, σήμαναν συναγερμό στην Υπηρεσία, που ακόμη μέχρι σήμερα παραμένει σε επιφυλακή και παρεμβαίνει όπου κρίνεται απαραίτητο.
Χθες συνεργεία επιχειρούσαν επί της οδού Καρδίτσης, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα απομακρύνθηκαν επικίνδυνα κλαδιά και κόπηκε δέντρο στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της Λάρισας. Αρκετοί πολίτες βλέποντας τα συνεργεία του Δήμου υπέθεσαν ότι ξεκίνησαν τα κλαδέματα λόγω εποχής, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν ακόμη, καθώς θα πρέπει να πέσει η θερμοκρασία αλλά και τα φύλλα των δέντρων.
Δυστυχώς όμως η ανομβρία του καλοκαιριού και οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίας προκάλεσαν νέα προβλήματα, αφού και η υπηρεσία είχε διαπιστώσει μέσα στο καλοκαίρι (τον Αύγουστο) συχνές αποκολλήσεις βραχιόνων μεγάλων πλατάνων στο πάρκο Αλκαζάρ, αλλά και σε άλλα πάρκα και πλατείες. Πάντως πέρα από τους ελέγχους που πραγματοποιούν τα συνεργεία του Δήμου για τον εντοπισμό περιοχών και σημείων όπου εγκυμονούν κινδύνους, αρκετοί είναι και οι πολίτες που τηλεφωνούν για να υποδείξουν συγκεκριμένα σημεία που έχουν παρατηρηθεί πτώσεις και αποκολλήσεις.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass