«Τα θερμοκήπια η λύση στην κλιματική κρίση»

ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΝ. ΤΣΙΑΡΑΣ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2024 13:05

Ο μικρός κλήρος, η ηλικιακή ανανέωση των αγροτών, η αύξηση του κόστους παραγωγής, η διαχείριση των υδάτων και οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης, είναι τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε χθες από τη Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ, η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε επιγραμματικά στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα και εστίασε στα πλεονεκτήματα των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και στις λύσεις που μπορούν να φέρουν στη χώρα. Έφερε ως παράδειγμα την Ολλανδία που με μέγεθος λίγο μεγαλύτερο απ ότι δύο φορές η Θεσσαλία, έχει πολλαπλάσια στρέμματα εν συγκρίσει με την Ελλάδα. Είπε ακόμα πως «στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγικότητας με λιγότερη ενέργεια, νερό, μικρότερο κόστος παραγωγής και μεγαλύτερη αντοχή στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ της Πειραιώς κ. Γιώργος Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχουν οι θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις κλείνοντας με το σύνθημα «σήμερα δημιουργούμε το αύριο».
Ο κ. Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος Πειραιώς έκανε λόγο για αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας αφού έκανε μια μικρή αναδρομή στην εξέλιξη της αγροτικής καλλιέργειας κατέληξε στον στόχο της προστασίας της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος, αναφέροντας ως παράδειγμα αυτό της Νέας Ζηλανδίας. Ακολούθησε συζήτηση.
Ο κ. Νίκος Κατσούλας, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρθηκε στην καινοτομία στις υποδομές και τις τεχνικές καλλιέργειας θερμοκηπίων. Ο κ. Νίκος Μουτεβελής, CEO Alargo μίλησε για την υδροπονία.
Ο κ. Νίκος Κανόπουλος CEO, BriteSolar αναφέρθηκε στην ενεργειακή αυτονομία. Ο κ. Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου, head of Agricultural Banking, μίλησε για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και την προσέγγιση της Πειραιώς. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γιάννης Χανιωτάκης.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass