Εργαστήριο για αγροτικές επιχειρήσεις

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ JOIST

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2024 15:29

Μία ημερίδα-εργαστήριο (workshop) που παρέχει εξατομικευμένες ψηφιακές λύσεις που βασίζονται σε δεδομένα, αναβαθμίζοντας την αξία της αγροτικής σας επιχείρησης με γνώμονα την Βιώσιμη Γεωργία διοργανώνεται την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στο Πάρκο καινοτομίας JOIST.


Το πρόγραμμα SMAF-Smart Agriculture Farming είναι μια σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων που διοργανώνονται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μέσω του EIT Food (European Institute of Innovation and Technology). Σκοπός τους είναι να παρέχουν μια επισκόπηση των προκλήσεων και των ευκαιριών που συνδέονται με την υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων που βασίζονται σε δεδομένα για την έξυπνη γεωργία.
Η ημερίδα θα παρουσιάσει την τελευταία λέξη των νέων τεχνολογιών και τη συμβολή τους στην ενίσχυση της παραγωγής και αγοράς των αγροδιατροφικών προϊόντων. Ταυτόχρονα θα παρέχει χρήσιμα στοιχεία / εργαλεία για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο ψηφιακός μετασχηματισμός των γεωργικών εφοδιαστικών αλυσίδων ωφελεί τον αγροδιατροφικό τομέα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα, τη διαφάνεια, την ιχνηλασιμότητα και τη βιωσιμότητα.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του αγροδιατροφικού κλάδου και σε όλους τους ενδιαφερόμενους που εμπλέκονται σε όλους τους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας: παραγωγούς, προμηθευτές, μεταποιητές, λιανοπωλητές, συμβούλους και όσους ασχολούνται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου. Τα περιεχόμενα παρέχουν μια επισκόπηση των τεχνικών και οργανωτικών προκλήσεων καθώς και των ευκαιριών που σχετίζονται με τις αγροτικές επιχειρήσεις που βασίζονται σε δεδομένα. Η συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες ειδικούς του κλάδου προσφέρει τη δυνατότητα να μάθει κανείς και να εφαρμόζει προσαρμοσμένες λύσεις, με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες της δικής του πραγματικότητας. Μια διεπιστημονική και ολοκληρωμένη προσέγγιση θα εμβαθύνει τις γνώσεις σχετικά με τις ακόλουθες πτυχές:
* Επιχειρηματικά μοντέλα βασισμένα σε ψηφιακές τεχνολογίες που προσθέτουν αξία στα αγροτικά προϊόντα.
* Τεχνολογίες δεδομένων για την υποστήριξη της λήψης αποφάσεων στις αγροτικές επιχειρήσεις.
* Υπεύθυνη ανταλλαγή δεδομένων και εργαλεία ψηφιακής γεωργίας.
* Αειφορία και ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή του αγροτικού τομέα μέσω της χρήσης ψηφιακών εργαλείων.
* Λύσεις Αναγεννητικής Γεωργίας και Ψηφιακής Γεωργίας.
* Πρακτική εφαρμογή ψηφιακών γεωργικών εργαλείων στο χωράφι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass