Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 25χρονης εργάτριας

* ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΡΕΣΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟΥ * ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΒΑΡΔΙΑΣ * ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2024 13:40
φωτ. αρχείου φωτ. αρχείου

Μια 25χρονη Λαρισαία έχασε τη ζωή της σε εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 χθες τα ξημερώματα σε εκκοκκιστήριο βάμβακος, που εδρεύει στο 17ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου στο ύψος του οικισμού Πρόδρομος του Δήμου Κιλελέρ.


Ο θάνατος της 25χρονης εργαζόμενης και μητέρας δυο παιδιών, προκάλεσε την παρέμβαση του διευθύνοντος την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας ο οποίος - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθούν περαιτέρω τα αίτια θανάτου της εργαζόμενης. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος, μεταξύ άλλων θα διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση, ενώ αυτοψία διενήργησε χθες το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας.
Με αφορμή τον θάνατο της 25χρονης, που σύμφωνα με μαρτυρίες έχασε τη ζωή της μπροστά στα μάτια του συζύγου της που επίσης εργαζόταν στο εκκοκκιστήριο, αστυνομικοί του Τμήματος Κιλελέρ συνέλαβαν τον χειριστή της πρέσας όπως και τον προϊστάμενο βάρδιας οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, για να αφεθούν στη συνέχεια ελεύθεροι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε στις 3:55’ για το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε όταν – κάτω από συνθήκες που ερευνά το ΑΤ Κιλελέρ – η 25χρονη με σκοπό την απομάκρυνση υπολειμμάτων βάμβακος βρισκόταν μέσα στην πρέσα εκκόκκισης βάμβακος. Ενώ λοιπόν καθάριζε την πρέσα, το μηχάνημα τέθηκε σε λειτουργία, με αποτέλεσμα η 25χρονη να εγκλωβιστεί και να τραυματιστεί θανάσιμα.
Για τον απεγκλωβισμό της 25χρονης εργαζόμενης χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών της Π Υ Λάρισας και της 8ης ΕΜΑΚ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass