Θλίψη στη Σαμαρίνα για τον Ιωνά Καρούση

* ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2024 13:12

Η ζωή του Έλληνα 26χρονου Ιωνά Καρούση κόπηκε πρόωρα όταν πυροβολήθηκε με τέσσερις σφαίρες στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη Γιάφα του Τελ Αβίβ, όπου δύο ένοπλοι σκότωσαν οκτώ άτομα, με την ευθύνη να αναλαμβάνει η Χαμάς.


Η είδηση της δολοφονίας του Ιωνά Καρούση σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στον τόπο καταγωγής των γονέων του, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στο γνωστό βλαχοχώρι, τη Σαμαρίνα, όπου ήταν ο τόπος καταγωγής της γιαγιάς του Φαίδρας Τέγου. Ήταν ο τόπος της ξεκούρασης για τον άτυχο νέο, αφού εκεί χαλάρωνε και απολάμβανε πολλές φορές τη θέα στα Μοτσάλια.
«Ακόμη δεν μπορούμε να χωνέψουμε πως χάθηκε αυτό το γελαστό παιδί, το μοναχοπαίδι του Δημήτρη, που μαζί με τη γυναίκα του Ράνια, αλλά και τα δύο αδέλφια του, ερχόταν τακτικά τα καλοκαίρια στη Σαμαρίνα. Τον τόπο αυτόν επέλεξαν να χτίσουν τον τελευταίο χρόνο το σπίτι τους, για να περνάνε μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και στην Ποτίδαια της Χαλκιδικής. Με περηφάνια ο Δημήτρης μιλούσε για τον Ιωνά και έδειχνε το δωμάτιό του» μας λέει φίλος της οικογένειας με κοινή καταγωγή από τη Σαμαρίνα και προσθέτει τα εξής: «Δε θα ξεχάσω πώς περάσαμε το περασμένο καλοκαίρι που μας έλεγε ο Ιωνάς για τα σχέδιά του και με τον Δημήτρη να τον ενισχύει. Ήταν ο Ιωνάς μέσα σ’ όλα. Του άρεσε ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο και πολλές φορές έπαιρνε το αεροπλάνο από το Τελ Αβίβ για να δει αγώνες της αγαπημένης του ομάδας».
Η κηδεία του Ιωνά Καρούση θα γίνει αύριο Σάββατο στο Ισραήλ, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και μια εκδήλωση στην Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Ιωνά Καρούση εξέφρασε τηλεφωνικά, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass