Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2024 9:01

«Ξάφριζε» σούπερ μάρκετ
* ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΛΟΠΗΣ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής από καταστήματα-σούπερ μάρκετ και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 3-12-2022 έως 18-09-2024, αφαίρεσε σε 6 διαφορετικές περιπτώσεις από το ίδιο σούπερ μάρκετ σε περιοχή της Λάρισας και σε 1 περίπτωση από σούπερ μάρκετ σε περιοχή του Βόλου συνολικά 47 φιάλες αλκοολούχων ποτών και 3 μπουκάλια ελαιόλαδου. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 

Προσκύνημα εικόνας Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου η εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου θα παραμείνει στο παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου  στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, προς προσκύνηση των πιστών. Η εικόνα η οποία είναι αντίγραφο από την ιερά μόνη Δοχειαρίου, είναι μόνη που διασώθηκε πέρυσι από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή και καταστράφηκε ολοσχερώς ο υπό ανέγερση υπόγειος ναός των εργατικών κατοικιών.

 

Εναρξη συνάξεων νέων

Κάθε Πέμπτη στις 8.00 μ.μ. γίνονται οι εβδομαδιαίες συνάξεις φοιτητών, εργαζομένων και νέων ζευγαριών στον Άγιο Αχίλλιο.
Πρώτα τελείται η ακολουθία του μικρού αποδείπνου κι έπειτα στις 8.30 μ.μ. ακολουθεί πνευματική ομιλία του π. Ραφαήλ, με θέμα για φέτος «Η επί του όρους ομιλία».
Η έναρξη των Συνάξεων θα γίνει σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 με αγιασμό στις 8.30 μ.μ.

 

Υποτροφίες σε φοιτητές που νόσησαν από καρκίνο

ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» προκηρύσσει τη χορήγηση 15 υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 σε προπτυχιακούς φοιτητές που φοιτούν σε δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλα τα μαθήματα των προηγούμενων ετών φοίτησης και νόσησαν από νεοπλασματική νόσο (αρχική διάγνωση ή υποτροπή) κατά τη διάρκεια του Λυκείου ή του Γυμνασίου.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα και το συνολικό ποσό της υποτροφίας ανά υπότροφο ανέρχεται στο ποσό των 2.000€ και χορηγείται εφάπαξ. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών έχουν οι φοιτητές που πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
- Διαθέτουν ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Είναι κάτοχοι απολυτηρίου από Λύκειο στην Ελλάδα. Φοιτούν για πρώτη φορά σε Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών σε δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Ελλάδας (ΑΕΙ/ ΤΕΙ). Επιτυχής ολοκλήρωση όλων των μαθημάτων των προηγούμενων ετών φοίτησης, όπως αυτά ορίζονται στο εκάστοτε Πρόγραμμα Σπουδών. Νόσησαν από νεοπλασματική νόσο κατά τη διάρκεια του Λυκείου ή του Γυμνασίου, είτε λόγω αρχικής διάγνωσης είτε λόγω υποτροπής της νόσου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ομαλή ροή φοίτησης. Διαδικασία υποβολής αίτησης. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση floga@floga.org.gr, σε ειδικό έντυπο αίτησης που είναι διαθέσιμο στον διαδικτυακό τόπο του Συλλόγου Φλόγα.

 

Μαθήματα για πιστοποίηση ελληνομάθειας

* ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ξεκινά νέος κύκλος μαθημάτων για ενήλικες, με σκοπό την απόκτηση πιστοποίησης ελληνομάθειας, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων. Συγκεκριμένα θα γίνεται προετοιμασία για τις εξετάσεις Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση, την απόκτηση Απολυτηρίου Δημοτικού, καθώς και τις εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τα επίπεδα Α1, Α2 και Β1. Η πιστοποίηση της ελληνομάθειας προσφέρει στους αλλοδαπούς τη δυνατότητα φοίτησης, εργασίας, παραμονής στη χώρα και άλλα σημαντικά οφέλη.
Η διαδικασία αιτήσεων και εγγραφών για τη σύσταση νέων τμημάτων είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και πραγματοποιείται στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, στην οδό Ηπείρου 96-98 και στα τηλέφωνα: 2414 400701, 2414 400717 και 2414 400721.

ΔΙΚΤΥΩΣΗ
Στο πλαίσιο δικτύωσης του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του με τη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Αικατερίνη Καραγιώργου. Η συνάντηση είχε ως στόχο την ανάδειξη των υπηρεσιών του ΚΕΜ, όπως η πληροφόρηση - η εξυπηρέτηση - η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε πολίτες τρίτων χωρών, η ανάπτυξη συνεργασιών και δικτυώσεων για τη διασύνδεση των ωφελουμένων με υπηρεσίες και προγράμματα κοινωνικής ένταξης, και η υλοποίηση δράσεων ένταξης για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής. Τα στελέχη του ΚΕΜ, κ. Δήμητρα Μάγειρα, Διαπολιτισμική Μεσολαβήτρια και κ. Πηνελόπη Τσιντίκη προέβησαν σε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση των υπηρεσιών του ΚΕΜ. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, με όλα τα παραρτήματά του, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027».

 

Παράταση τιμολογίων για κομφούζιο

* ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ανακοίνωση με θέμα την παράταση ημερομηνίας τιμολογίων για τη δράση 70-1.3.2 «Εφαρμογή της μεθόδου παρεμπόδισης σύζευξης των εντομολογικών εχθρών των καλλιεργειών (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» της παρέμβασης Π3-70-1.3 «Εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων φυτοπροστασίας με στόχο τη μείωση των φυτοφαρμάκων» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027, εξέδωσε ο σύλλογος επαγγελματιών Γεωπόνων νομού Λάρισας.
Σ’ αυτήν αναφέρεται πως «Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κέλλα Χρήστο για το αίτημα που κάναμε για παράταση της ημερομηνίας έκδοσης παραστατικών για την παραπάνω δράση μας ενημέρωσε ότι θα δοθεί παράταση έως το τέλος Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε τον ίδιο και όλο το Υπουργείο για την άμεση ανταπόκρισή τους».

 

Εκλογές στον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Αναπήρων
Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για τα εκλογοαπολογιστικά συνέδρια της Ε.Σ.Α.μεΑ. και της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας, πραγματοποιεί ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΝ. Σ.Α.Π.), το τριήμερο Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024 και τις ώρες από 13:00 έως 19:00 και 10:00 έως 19:00 αντίστοιχα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β’ ΚΑΠΗ Λάρισας, πλησίον Δ.Ε.Υ.Α.Λ., επί της οδού Λαγού και Κραννώνος. Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για αντιπρόσωποι στην Ε.Σ.Α. μεΑ. και στην Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας, καλούνται να μεταβούν στα γραφεία του Συλλόγου και να υποβάλλουν σχετική αίτηση το αργότερο έως την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2024 και τις ώρες από 18:00 έως 21:00. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του γραφείου του Συλλόγου 2410-287209 και στο κινητό τηλέφωνο 6977-463411.


Συμβουλευτική για εύρεση εργασίας
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου και το Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ πρόκειται να υλοποιήσει δωρεάν ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής στην εργασία που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, τις ώρες 10:00 -12:00 και την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024, τις ώρες 10:00-12:00 στο Αρχοντικό Στ. Καράσσου, στον Τύρναβο. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν, στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2492350315, email: kentronoinotitasdt@gmail.com και στο Κέντρο Κοινότητας παράρτημα Ρομα, τηλέφωνο επικοινωνίας:2492022609, email: kentrokoinotitasdtroma@gmail.com.


Αιμοδοσία  στη Χριστιανική Εστία Λάρισας
Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, τις ώρες 9.00 έως 13.00, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στη Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος», οδός Ανθ. Γαζή 35, σε συνεργασία με τη νομαρχιακή υπηρεσία αοιμοδοσίας του Γ. Ν. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass