Ικανοποίηση για την εξαγγελθείσα ενίσχυση στα μήλα

«ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ «ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ» ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2024 14:48

«Ο Δήμος Αγιάς είναι μια περιοχή που στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα στη δενδροκαλλιέργεια.

Αναμφίβολα είναι θετικό ότι, έστω και μετά από έναν χρόνο διαμαρτυριών των αγροτών, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αίτημα των μηλοπαραγωγών, αποζημιώνοντάς τους, ζήτημα που από την πρώτη στιγμή έθεσα με ένταση, γιατί δημιουργούνταν η εντύπωση δύο μέτρων και σταθμών σε σχέση με τους μηλοπαραγωγούς της Μαγνησίας. Ωστόσο, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει «λευκός καπνός» για τα κάστανα, οι παραγωγοί των οποίων εύλογα αναμένουν να υπάρξει ευαισθησία και για αυτούς, όπως υποστήριξα και ενώπιων του κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγιάς, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της κ. Θεόδωρο Ριζούλη και τους δημοτικούς συμβούλους κ. Απόστολο Καφετσιούλη, Δημήτρη Γουργιώτη και Δημήτρη Κορδίλα, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί για την επίλυση των προβλημάτων για την περιοχή της Αγιάς.
Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι η εξαγγελία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστα Τσιάρα, για τη στρεμματική ενίσχυση στα μήλα είναι θετική, καθώς θα αμβλύνει τη δυσχερή οικονομική θέση των μηλοπαραγωγών, οι οποίοι βλέπουν το προϊόν τους να καταρρέει τόσο λόγω των διεθνών συγκυριών -κλείσιμο αγορών λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή- όσο και λόγω κλιματικής κρίσης - ζημιές από «Daniel» και παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass