Πιλοτικό δίκτυο γραφείων υποστήριξης απασχόλησης

* Τα εξειδικευμένα γραφεία θα αποτελέσουν την επόμενη ημέρα των ΚοιΣΠΕ τονίστηκε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2024 13:30

Τα εξειδικευμένα γραφεία υποστηριζόμενης απασχόλησης «θα αποτελέσουν την επόμενη ημέρα» των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) τονίστηκε χθες στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην υγεία.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν στην Ιατρική Σχολή Λάρισας στο κτίριο Κατσίγρα με τη γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ομοσπονδίας (ΠΟΚοιΣΠΕ) και τον πρόεδρό της, Σ. Κουπίδη να σημειώνει στην «ΕτΔ» πως οι ΚοιΣΠΕ «στα 20 χρόνια της διαδρομής τους, αυξήθηκαν και κατέκτησαν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας».
Διευκρινίζοντας ότι «πέρυσι είχαν 12,5 εκατ. ευρώ τζίρο και 1.300 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 600 είναι άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα».
Για να προσθέσει πως «τα εξειδικευμένα γραφεία υποστηριζόμενης απασχόλησης θα αποτελέσουν την επόμενη ημέρα των ΚοιΣΠΕ» και στο πλαίσιο αυτό και σε πιλοτικό επίπεδο θα λειτουργήσουν εξειδικευμένα γραφεία υποστηριζόμενης απασχόλησης σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, ενώ στη δεύτερη φάση θα λειτουργήσουν επιπλέον 10 γραφεία στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η Λάρισα.
Με τον πρόεδρο του ΚοιΣΠΕ Λάρισας Δημ. Λιόλιο να σημειώνει στην «ΕτΔ» πως «μετά από 7 χρόνια λειτουργίας ο ΚοιΣΠΕ Λάρισας έχει καταφέρει να απασχολεί 41 εργαζόμενους καθημερινά και η πλειοψηφία των οποίων είναι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και των δύο νοσοκομείων της πόλης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Λαρισαίων και Αγιάς συνεχίζεται το έργο της κοινωνικής επανένταξης σταθερά και με ανοδική πορεία. Τα αιτήματα των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα είναι καθημερινά αρκετά και δυστυχώς δεν υπάρχουν τόσες θέσεις εργασίας για να καλύψουν όλα τα αιτήματα, αλλά γίνεται σταθερή προσπάθεια και αξιολογούνται όλα τα αιτήματα από την επιστημονική ομάδα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας και δίνεται προτεραιότητα ανάλογα με τις ανάγκες της προσφοράς και ζήτησης.
Οι χθεσινές εργασίες του συνεδρίου περιλάμβαναν μεταξύ άλλων και στρογγυλά τραπέζια που αφορούσαν στις θεματικές ενότητες: «Ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία» και, «Ψηφιακή Τεχνολογία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass