Πέταξε από το μπαλκόνι σακούλα με 25.000 ευρώ

*Για να… χειρουργηθεί δήθεν η κόρη της

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2024 13:26

Από το μπαλκόνι της πέταξε μία σακούλα η οποία περιείχε 25.000 ευρώ, σακούλα που παρέλαβε άγνωστος απατεώνας και δήθεν συνεργάτης γιατρού, νοσοκομειακού χειρουργού. Ο λόγος για μια 88χρονη Λαρισαία, η οποία έπεσε θύμα αδίστακτων απατεώνων, με το γνωστό πρόσχημα της επείγουσας χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου.
Το παράδοξο στη συγκεκριμένη περίπτωση -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- είναι ότι η 88χρονη δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα στις 14.30 προχθές το μεσημέρι ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, για να αντιδράσει στον δήθεν γιατρό, διακόπτοντας τη συνομιλία και κλείνοντας το τηλέφωνο.

Δύο ώρες αργότερα ο απατεώνας επανήλθε και τηλεφωνώντας εκ νέου στην 88χρονη της είπε το ίδιο ψέμα, μόνο που αυτήν τη φορά ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να εκλιπαρεί σε βοήθεια και θεωρώντας ότι πρόκειται για την κόρη της, η 88χρονη, όπως και άλλες ηλικιωμένες γυναίκες στο παρελθόν, έπεσε στα δίχτυα των απατεώνων και της απέσπασαν το μεγάλο χρηματικό σκοπό.
Απώτερος σκοπός των απατεώνων είναι να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, μικρά ή μεγαλύτερα, ενώ… συμβιβάζονται και με τα χρυσαφικά της οικογένειας και για τον λόγο αυτόν, χωρίς κανέναν δισταγμό, προκαλούν σοκ στα υποψήφια θύματά τους, λέγοντας ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα ένα ανήλικο παιδί ή πως η κόρη τους πρέπει κατεπειγόντως να χειρουργηθεί με… πανάκριβες λάμες, για τις οποίες απαιτούνται χρήματα για να τις προμηθευτεί το νοσοκομείο κ.λπ.
Το αποτέλεσμα είναι τα υποψήφια θύματα να φορτιστούν συναισθηματικά και στη συνέχεια οι δράστες, ενώ τους απασχολούν συνέχεια μιλώντας διαρκώς στο τηλέφωνο, πολύ γρήγορα τους πείθουν να δώσουν χρήματα.
Έτσι και προχθές η 88χρονη προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων απατεώνων, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί σε σύγχρονη μάστιγα των ηλικιωμένων. Τοποθετώντας, λοιπόν, 25.000 ευρώ που είχε στο σπίτι της σε μια πλαστική σακούλα, βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της, στο κέντρο της Λάρισας. Στον δρόμο ανέμενε ένας άγνωστος δράστης, ο οποίος και παρέλαβε τη σακούλα που του πέταξε η 88χρονη, η οποία δυστυχώς διαπίστωσε την απάτη σε βάρος της πολύ αργότερα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass