Στόχος η μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων στα κοινά

* ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑΝ. ΜΑΜΑΚΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ * ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 13:50

«Η προεκλογική μας δέσμευση για το Larissa city pass - Κάρτα πολιτισμού με ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους… ισχύει και πιστεύω ότι στην επόμενη χρονιά θα είμαστε σε θέση να την υλοποιήσουμε, ενώ βρισκόμαστε ήδη στην αναζήτηση του κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία του Κέντρου Νεολαίας» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για το τριήμερο Φεστιβάλ Νεολαίας που ξεκινά σήμερα Παρασκευή στη Λάρισα.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Αλέξανδρος Τσάτσος, ο οποίος εστίασε κατά κύριο λόγο στις θεματικές και στο πρόγραμμα του τριημέρου. Την Κυριακή το απόγευμα, μάλιστα, παρούσα θα είναι η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα συζητήσει με τον δήμαρχο και με νέους της πόλης μας για θέματα που τους απασχολούν.
Ο κ. Θανάσης Μαμάκος στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Οι πρωταγωνιστές αυτής της συνέντευξης είναι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και όχι εμείς. Η παρουσία η δική μου εδώ σηματοδοτεί απλά την πλήρη συμπόρευσή μας, μαζί τους, την απόλυτη υποστήριξή μας στις προσπάθειές τους. Γιατί όσοι ασχολούνται με τα κοινά, από οποιαδήποτε θέση και με οποιονδήποτε ρόλο, δεν μπορεί παρά να έχουν ως πρώτη προτεραιότητά τους το αύριο της πόλης, της χώρας, του κόσμου, τη νέα γενιά. …Εγώ θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι στεκόμαστε δίπλα στις προσπάθειές τους για την ανάδειξη της Λάρισας ως Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2025, πιστεύοντας ότι η πόλη και η νεολαία της το αξίζει.
Στόχευση, είναι πάντα, πέρα από την αυτονόητη εξασφάλιση ενός καλύτερου επιπέδου ζωής, μόρφωσης και επαγγελματικής προοπτικής, η υψηλότερη συμμετοχικότητα των νέων στην κοινωνική ζωή της πόλης και τελικά η ευόδωση των δικών τους οραμάτων…».
Κλείνοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε ότι: «Η προεκλογική μας δέσμευση για το Larissa city pass - Κάρτα πολιτισμού, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους: πρόκειται για διευκόλυνση προσβάσεων σε σινεμά, μουσεία, θέατρα, μαθήματα χορού ή αγορές βιβλίων κ.λπ., ισχύει και πιστεύω ότι στην επόμενη χρονιά θα είμαστε σε θέση να το υλοποιήσουμε, όπως το σχεδιάσαμε, καθώς μια τέτοια παρέμβαση θα ευνοήσει την εξωστρέφεια των νέων, αλλά και την αναζωογόνηση της πόλης. Επίσης, βρισκόμαστε ήδη στην αναζήτηση του κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία του Κέντρου Νεολαίας, με τα χαρακτηριστικά που αυτό θα πρέπει να έχει. Αποτελεί έναν στόχο της πόλης, όχι μόνο της Δημοτικής μας Αρχής, γιατί πιστεύουμε πραγματικά ότι η νεολαία πρέπει να αποκτήσει έναν χώρο αναφοράς ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Με τη σειρά του ο Αλέξανδρος Τσάτσος σημείωσε ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας προχώρησε στη δημιουργία ενός πλούσιου προγράμματος που επιχειρεί να εντάξει εντός τριών ημερών όλες τις θεματικές που αναδεικνύουν τα ενδιαφέροντα, αλλά και τις ανησυχίες της νεολαίας.
Από το τριήμερο δε θα μπορούσε να κλείσει χωρίς να αναδείξουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας τη σημασία της ενεργής πολιτειότητας των νέων, εξού και η θεματική «Νέοι – Ενεργοί Πολίτες, Οραματιζόμαστε το Μέλλον μας». Η ανοιχτή συζήτηση της ημέρας θα έχει ως τίτλο το κεντρικό moto του Φεστιβάλ: «Youth hold the key!». Κεντρικοί ομιλητές σε αυτό το open talk θα είναι η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος. Στόχος μας δεν είναι άλλος από τη διεξαγωγή μιας εποικοδομητικής συζήτησης από τους νέους για τους νέους».

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass