«Τρέξτε τον καθαρισμό αρδευτικών καναλιών»

* ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ * «ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ «ΝΤΑΝΙΕΛ» ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ...» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΟΣ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 13:05
«Τα χωράφια μας θα αργήσουν να ξανακαλλιεργηθούν... Ζητάμε να μας επιτραπεί το 2025 να καλλιεργήσουμε ψυχανθή, για να πετύχουμε τη χλωρή λίπανσή τους» τονίζει ο Χρ. Πάνος «Τα χωράφια μας θα αργήσουν να ξανακαλλιεργηθούν... Ζητάμε να μας επιτραπεί το 2025 να καλλιεργήσουμε ψυχανθή, για να πετύχουμε τη χλωρή λίπανσή τους» τονίζει ο Χρ. Πάνος

Έναν χρόνο μετά την κακοκαιρία «Ντάνιελ» το Καστρί του Δήμου Αγιάς προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Μέρα με τη μέρα η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη μεν, αλλά σίγουρα ο δρόμος για την κανονικότητα είναι ακόμη μακρύς.

Με αφορμή τη σημερινή άφιξη του κυβερνητικού κλιμακίου στη Λάρισα, ο κοινοτάρχης Χρήστος Πάνος υπενθυμίζει τις εκκρεμότητες που παραμένουν στο χωριό, οι οποίες πρέπει να λυθούν πριν χειμωνιάσει και τονίζει τα εξής: «Αυτήν τη στιγμή τα νερά έχουν υποχωρήσει. Οι εργασίες συνεχίζονται για τον καθαρισμό των αρδευτικών δικτύων και των καταστραμμένων δρόμων. Αυτό που ζητάμε από το Υπουργείο Υποδομών είναι να τρέξουν οι εργασίες καθαρισμού των αρδευτικών καναλιών, ώστε το νερό από τη Σ3 (ανοιχτό κανάλι) να μπορέσει να κατευθυνθεί στην τεχνητή λίμνη Κάρλα.
Βλέπετε τα φερτά υλικά που υπάρχουν έχουν φράξει τη ροή των νερών. Θα πρέπει σίγουρα να επιταχυνθούν οι εργασίες κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων.
Όσον αφορά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι περισσότεροι αγρότες έχουν μπει στο πρόγραμμα αποζημίωσης για αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για δύο έτη 2024-25. Δυστυχώς, όμως, οι εδαφολογικές αναλύσεις που έχουμε κάνει, δείχνουν ότι τα χωράφια μας είναι προβληματικά και θα αργήσουν να ξανακαλλιεργηθούν.  Γι’ αυτόν τον λόγο ζητάμε να μας επιτραπεί το 2025 να καλλιεργήσουμε ψυχανθή, όχι για να βγάλουμε κάποιο εισόδημα, αλλά για να πετύχουμε τη χλωρή λίπανση των χωραφιών που θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη βιωσιμότητάς του».
ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ο Χρήστος Πάνος χαρακτηρίζει πολύ σημαντική τη βοήθεια που είχε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δηλώνει τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή το Καστρί ήταν στις βασικές προτεραιότητες του περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα. Καταφέραμε και απομακρύναμε τα χώματα από τα αναχώματα που είχαν δημιουργηθεί κατά το πλημμυρικό φαινόμενο και τα αξιοποιήσαμε, κλείνοντας-ενισχύοντας τα ανοιχτά κανάλια.
Επίσης, σημαντική βοήθεια μας πρόσφεραν τα μηχανήματα που διέθεσε η Περιφέρεια για τον καθαρισμό του ορεινού δικτύου και την αποκατάσταση των καταστραμμένων δρόμων. Όλο το καλοκαίρι ζούσαμε με τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς στο δάσος. Πλέον η πρόσβαση είναι ομαλή κι αυτό το άγχος μας έφυγε. Μας λυπεί μόνο η στάση του Δήμου Αγιάς, στον οποίο απευθύνθηκα για να διαθέσουν τα καύσιμα για τα μηχανήματα. Μετά την αρνητική απάντηση που έλαβα, αναγκάστηκα να βάλω εγώ τα χρήματα. Επίσης, το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που εφάρμοσε η Περιφέρεια ήταν απόλυτα πετυχημένο και σωτήριο για μας. Στο χωριό μου δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου.
Μάλιστα, με τη χρήση drone έγιναν στοχευμένοι ψεκασμοί και αυτό πιστώνεται στην Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα. Γενικότερα η βοήθεια του περιφερειάρχη και των αντιπεριφεριαρχών Μαρίας Γαλλιού και Δημήτρη Τσέτσιλα ήταν καθοριστική. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού, Δημήτρη Τσιουρή, για τον καθαρισμό των καναλιών. Ακόμη ο ταμιευτήρας παραμένει σε καλή κατάσταση, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού-μηχανολογικού εξοπλισμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass