Νέο αξονικό τομογράφο αποκτά το ΓΝΛ

*ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ *ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2024 13:40

Νέο σύγχρονο αξονικό τομογράφο 128 τομών, αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η σύμβαση προμήθειάς του, υπεγράφη από τον διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγόρη Βλάχακη στα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου, παρουσία του διοικητή της 5ης Υπεκ. Φώτη Σερέτη.
«Ο νέος αξονικός τομογράφος θα αντικαταστήσει τον παλιό και δεν θα εκσυγχρονίσει απλά το Ακτινολογικό Τμήμα αλλά θα αλλάξει τον χάρτη της Θεσσαλίας…» , ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Βλαχάκης.
Ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας τέθηκε πολλές φορές εκτός λειτουργίας εξαιτίας βλαβών. Η ΕΙΝΚΥΛ επανειλημμένα είχε τονίσει τον κίνδυνο εξαιτίας της υπέρβασης του ορίου ζωής του αξονικού και την απουσία ανταλλακτικών στην αγορά.
Για έναν εξελιγμένο και υπερσύγχρονο τομογράφο έκανε λόγο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Φώτης Σερέτης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαφορά του.
«Οι τομές που έχει είναι 128, ενώ ο ήδη υπάρχον 16. Έρχεται ένα καινούριο μηχάνημα να ενισχύσει και να αναβαθμίσει περαιτέρω το Ακτινολογικό Τμήμα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να έχουμε βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Λάρισας κι όχι μόνο» δήλωσε.
Ο νέος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος θα προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιούν σε μικρό χρόνο και με εξαιρετική ποιότητα, χρονοβόρες και υψηλών απεικονιστικών απαιτήσεων εξετάσεις με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία μείωσης της δόσης ακτινοβολίας (LowDose) και βελτιστοποίησης της εμπειρίας του ασθενή κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
Ο κ. Γρηγόρης Βλαχάκης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα που έχει για την περιοχή η εγκατάσταση του νέου αξονικού τομογράφου, και δήλωσε «Θα εγκατασταθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ευχαριστώ το Υπουργείο Υγείας, τους κ. Α. Γεωργιάδη και Μ. Θεμιστοκλέους, την 5η ΥΠΕ, τον διευθυντή του Ακτινολογικού και όλους τους γιατρούς που παρά τον φόρτο της καθημερινής εργασίας συμμετείχαν στις διαδικασίες απόκτησής του μαζί με τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου».
Αντίστοιχα ο διευθυντής του Ακτινολογικού Ευάγγελος Αλεξίου δήλωσε «Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την εξέλιξη. Από την αρχική πρόβλεψη για ένα μηχάνημα 32 τομών που θα αδικούσε αυτό το τμήμα, με συντονισμένες προσπάθειες εγκρίθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού κι έρχεται ένα μηχάνημα 128 τομών. Νιώθουμε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο αυτό το μηχάνημα».
Ο νέος αξονικός θα δώσει τη δυνατότητα στους γιατρούς του Ακτινολογικού να κάνουν μια πιο ασφαλή και λεπτομερή διάγνωση. Η εγκατάσταση και η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο μήνες .
Ο προϋπολογισμός της προμήθειας του αξονικού τομογράφου, με την εξασφαλισμένη διετή δαπάνη συντήρησης προέρχεται από κονδύλια της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Siemens.
Επίσης στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Σερέτης ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε η ανάληψη υπηρεσίας από επικουρικό παιδίατρο προς ενίσχυσης της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass