«Εξαφανίστηκαν» κενά παράλληλης στήριξης

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ «Κ. ΚΟΥΜΑΣ» * ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2024 14:50

Σε νέες καταγγελίες εναντίον της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προβαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κ. Κούμας», με ανακοίνωσή του για θέματα που αφορούν τα κενά στην παράλληλη στήριξη. «Να σταματήσει η διευθύντρια Εκπαίδευσης Λάρισας τις εντολές μετακίνησης μαθητών/-τριών με διαγνωσμένες αναπηρίες ή /και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τα τμήματα που φοιτούν.

Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να εκτελούν προφορικές εντολές που καταστρατηγούν μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αναλαμβάνοντας την ευθύνη παράνομων ενεργειών» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και την ίδια ώρα απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική συνέλευση που θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στο 4ο και 37ο Δ.Σ. Λάρισας, στις 7 μ.μ., αλλά και στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη, στη 1.30, στην οποία καλούν και γονείς για να διεκδικήσουν την κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης για όλους τους μαθητές/μαθήτριες 15 παιδιά στο τμήμα, υποστηρικτικές δομές σε όλα τα σχολεία και ανάκληση των αποφάσεων συγχώνευσης τμημάτων. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνονται, επίσης, τα εξής: «Στις εκτεταμένες συγχωνεύσεις και τη δημιουργία υπερπληθών τμημάτων, στις μετακινήσεις μαθητών/-τριών από το σχολείο της γειτονιάς, στις απαγορεύσεις εγγραφών μαθητών/-τριών για να κλείσει το τμήμα έρχεται να προστεθεί ακόμα μία σκληρή αντιπαιδαγωγική μεθόδευση.
Μετακινούνται μαθητές/μαθήτριες  που με ειδική γνωμάτευση χρειάζονται παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη τους και συγκεντρώνονται στο ίδιο τμήμα για να μοιραστεί ακόμη και η ελλιπής παράλληλη στήριξη που υπάρχει σε περισσότερα παιδιά.
Οι οδηγίες αυτές καταστρατηγούν τη σχετική νομοθεσία για την κατανομή των μαθητών/-τριών στα τμήματα και έχουν στόχο την περικοπή εκπαιδευτικού προσωπικού. Κυρίως, όμως, πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/-τριών μας. Υποβαθμίζουν τις συνθήκες μάθησης για όλα τα παιδιά και στερούν από τους μαθητές/-τριες με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες την ισότιμη ένταξη και κοινωνικοποίηση στο σχολικό περιβάλλον και την απρόσκοπτη πρόσβαση στη γνώση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass