«Διαφάνεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

ΖΗΤΑ Η «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2024 7:30

«Για πρώτη φορά, υπουργός της κυβέρνησης παραδέχθηκε δημόσια την αποτυχία του ΟΠΕΚΕΠΕ, του Οργανισμού που διαχειρίζεται 2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, στην ορθή καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων», τονίζει η «Νέα Αριστερά» και σημειώνει ότι: «Η αδυναμία του Οργανισμού να τηρήσει τις βασικές αρχές της εγκυρότητας, διαφάνειας, δικαιοσύνης και αξιοπιστίας στις πληρωμές επιβεβαιώνεται από την ίδια την ηγεσία του Υπουργείου, καθώς όλα αυτά αποτελούν στόχο ενός «οδικού χάρτη» που θα οδηγήσει στη διόρθωση αδυναμιών και καθυστερήσεων, υπό την επιτήρηση από το Υπουργείο.


Μια επιτήρηση, της οποίας δε διευκρινίζεται το περιεχόμενο (π.χ. πρόκειται για de facto κατάργηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, μεταφορά της πιστοποίησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο Υπουργείο κατά τη διάρκεια της επιτήρησης;), ποια σχέση έχει με την εποπτεία του Οργανισμού από την Ε.Ε. και το σχέδιο δράσης και το κυριότερο, πώς θα επηρεάσει την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων.
Για τη «Νέα Αριστερά» αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους αγρότες και απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική βιωσιμότητά τους η εύρυθμη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και η έγκαιρη, δίκαιη και σωστή καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων με διαφάνεια και τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών, κάτι στο οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς η σημερινή κυβέρνηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass