Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2024 9:11

Απειλεί με πρόστιμα για καύση κλαδιών

* Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ * ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Πολλές περιπτώσεις καύσεων ξερών χόρτων και κλαδιών παρατηρούνται αυτήν την περίοδο σε περιοχές του Δήμου Τεμπών, ο οποίος σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι η αντιπυρική περίοδος λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2024 και τέτοιες ενέργειες απαγορεύονται. Συγκεκριμένα, σημειώνει τα εξής:

«Ο Δήμος Τεμπών, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εφιστά την προσοχή στους πολίτες να αποφεύγουν τις καύσεις ξερών χόρτων και κλαδιών μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι στις 31 Οκτωβρίου 2024, επισημαίνοντας ότι λόγω της ανομβρίας και της ξηρασίας που επικρατεί, είναι εξαιρετικά πιθανή η εκδήλωση πυρκαγιών. Έπειτα από ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προς τις Υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών, έχουν ήδη ξεκινήσει καύσεις ξερών χόρτων και κλαδιών από ορισμένους πολίτες του Δήμου, πράγμα που δεν πρέπει να συμβαίνει σε καμία περίπτωση! Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ευρέθη στη δυσάρεστη θέση να σημειώσει παραβάσεις και να επιβάλει πρόστιμα στους παραβάτες. Είχαμε μία καλή αντιπυρική περίοδο, μη χάσουμε τον έλεγχο τώρα», δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Τεμπών κ. Γεώργιος Νικολάου, επισημαίνοντας ότι «η φετινή αντιπυρική περίοδος ήταν μέχρι στιγμής επιτυχημένη, πάντοτε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Καταλήγοντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρει ότι προς αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς και επιβολής προστίμων, παρακαλούνται οι πολίτες του Δήμου Τεμπών να αποφύγουν την καύση ξερών χόρτων και κλαδιών μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, η οποία είναι η 31η Οκτωβρίου 2024».

 

Μάστιγα θανάτωσης αδέσποτων στον Τύρναβο

* ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ * ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

* ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΖΩΩΝ

Μήνυση κατά αγνώστων κατάθεσε ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής για περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων ζώων στην πόλη του Τυρνάβου.
Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου σημειώνει τα ακόλουθα:
«Ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων είναι θλιβερές και απάνθρωπες πράξεις, που πρέπει να είναι καταδικαστέες από την κοινωνία μας. Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται στην πόλη μας επανειλημμένα περιστατικά θανάτωσης ζώων σε διάφορες περιοχές.
Πέρα από κάθε νόμο, η οποιαδήποτε πράξη κατά αδυνάτων, όπως είναι και τα αδέσποτα ζώα, προσβάλλει κατάφωρα την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας.
Η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αγαπάμε όλοι τα ζώα, οφείλουμε, όμως, να τα σεβόμαστε. Η κατάσταση με τα αδέσποτα έχει ξεφύγει για πολλούς λόγους. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα ζώα είναι θύματα της αδιαφορίας της πολιτείας και της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών τους.
Η εφαρμογή του Νόμου 4830/2021, που αφορά στα κατοικίδια ζώα συντροφιάς, έχει εμφανίσει σοβαρά προβλήματα, εντείνοντας το ήδη προβληματικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, με μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, που μεταφέρει το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων (περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμό, αποθεραπεία, υιοθεσία, επανένταξη κ.λπ.) στους Δήμους, χωρίς, όμως, να παρέχονται σε αυτούς οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια αποτελεσματική αντιμετώπισή του, όπως είναι το προσωπικό, που είτε επιστημονικό είτε βοηθητικό πρέπει να είναι εξειδικευμένο, καθώς και η επαρκής χρηματοδότηση που μπορεί να στηρίξει τη διαμόρφωση χώρων και τη λειτουργία υποδομών. Αντιθέτως, το προσωπικό των Δήμων τα τελευταία χρόνια διαρκώς συρρικνώνεται, ενώ η συνολική χρηματοδότηση προς τους Δήμους έχει μειωθεί κοντά στο 70% την τελευταία δεκαετία. Αποτέλεσμα των παραπάνω παραγόντων είναι να υπονομεύεται εξ αρχής η όποια προσπάθεια μπορεί να καταβάλει ένας Δήμος για τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Σε συνδυασμό με το ότι τις δράσεις για το θέμα των αδέσποτων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών του Δήμου Τυρνάβου από το 2011 θα τις χαρακτηρίζαμε ανεπαρκείς από τις πρώτες μέρες της θητείας μας, ήρθαμε αντιμέτωποι με την προβληματική κατάσταση που επικρατεί και πρέπει να διαχειριστούμε.
Η βαρύτητα που δίνουμε ως νέα Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση του θέματος είναι τεράστια, προτεραιότητά μας είναι να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν η δημοτική κτηνιατρική κλινική μαζί με το καταφύγιο ζώων, υποδομές απαραίτητες για την ορθότερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα, βρίσκονται στο τελικό στάδιο η προμήθεια κατάλληλου οχήματος για την περισυλλογή και μεταφορά των ζώων, έχουμε ενεργή σύμβαση με κτηνιατρική κλινική για τη φροντίδα των ζώων και έχουμε ξεκινήσει ενέργειες για την πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων. Ενώ έχουμε από την πρώτη στιγμή αναπτύξει αγαστή συνεργασία με όλες και όλους τις/τους φιλόζωες/-ους του Δήμου μας, που όλα αυτά τα χρόνια με ανιδιοτέλεια συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για να δοθεί λύσει σε αυτό το τόσο πολύπλοκο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Όμως, δυστυχώς, ο μόνος τρόπος για να δοθεί ουσιαστική λύση είναι να παρθούν μέτρα σε κρατικό επίπεδο, συντονισμένα από την κεντρική εξουσία. Είναι αναγκαία να εξασφαλιστούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, να δημιουργηθεί ένας δημόσιος φορέας υπεύθυνος για την περίθαλψη των ζωών και να ενημερωθεί η ισχύουσα νομοθεσία».

 

Πρόσφερε σχολικά σε μαθητές

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων πρόσφερε σχολικά είδη σε οικογένειες που είναι δικαιούχοι της Δομής, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Ειδικότερα, προσφέρθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες σχολικές τσάντες, τετράδια, γραφική ύλη και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους φανεί χρήσιμο. Η διανομή πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου από στελέχη της Δομής.
Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων αποτελεί μια δομή χρηματοδοτούμενη απευθείας από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027», ενώ παρέχει επισιτιστική και υλική βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Όσοι/-ες επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτήν, μπορούν να επικοινωνούν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλέφωνο 2410-255.876 ή να επισκέπτονται τα γραφεία της Δομής, στη διεύθυνση Μανωλάκη 9 – 11 (εντός στοάς).

 

Αιμοδοσία στο Αβέρωφ
Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις «Αλησμόνητες Πατρίδες», τον Δήμο Λαρισαίων και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, την 1η Οκτωβρίου, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, για τις ευπαθείς ομάδες, στην οδό Γαριτσίου 17, στο Αβέρωφ.

 

Επίσκεψη ψυχιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αγιάς
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ψυχίατρος και κινητή μονάδα ψυχικής υγείας θα βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 9:30 π.μ. μέχρι 13:00. Όσοι/-ες ενδιαφέρονται για συμβουλευτικές υπηρεσίες, μπορούν ελεύθερα να μεταβούν στον χώρο του Κέντρου Υγείας.

 

Προσκυνηματική εκδρομή
Ο αιμοδοτικός σύλλογος συνοικίας Νεράιδας διοργανώνει στις 5-6-7 Οκτωβρίου τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6936.671.997.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass