Ανοίγει τις πύλες του το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

*ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ *«ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ» ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2024 11:26

Τις πύλες του ανοίγει σήμερα το διήμερο 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Λάρισα, στην κοίτη του Πηνειού ποταμού και με αφορμή αυτό, παραχωρήθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στον χώρο του Φεστιβάλ. Η Αγγέλα Τσιάτσου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, ο Κώστας Ζαχαράκης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής της ΚΝΕ, και ο Νίκος Βελιώτης, στέλεχος της ΚΝΕ, ανέφεραν πως «στο Φεστιβάλ συναντιούνται εδώ και 50 χρόνια η ελπίδα, η δημιουργία, ο αγώνας.

Η κόκκινη πολιτεία του Φεστιβάλ «χτίζεται» και λειτουργεί µε την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά και προσφορά, την ανιδιοτέλεια και τον ενθουσιασμό χιλιάδων µελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Χρόνο µε τον χρόνο προσπαθούμε το φεστιβάλ μας να γίνεται καλύτερο! Για να υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών και να περνάνε ευχάριστες στιγμές. Το φεστιβάλ µας είναι µία εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε».
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
Τόνισαν, επίσης, πως η διεξαγωγή του φεστιβάλ στην κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα είναι «συμβολή στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ανάδειξη και αξιοποίηση ελεύθερων χώρων προς όφελος των λαϊκών αναγκών, ενάντια στην υποβάθμιση των μέτρων προστασίας της ζωής μας και του φυσικού πλούτου της περιοχής μας» και συνέχισαν υπογραμμίζοντας ότι «ο εμπαιγμός του λαού της πολύπαθης περιοχής μας έναν χρόνο μετά την καταστροφή από τις πλημμύρες συνεχίζεται από την κυβέρνηση. Την προηγούμενή εβδομάδα, Δευτέρα από τη Νίκαια και Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη, ζήσαμε την κυβερνητική φαρσοκωμωδία που παρουσιάστηκε και στην περσινή ΔΕΘ! Υποσχέσεις, χωρίς να υπολογίζονται, βέβαια, τα νέα χαράτσια και τα πλεονάσματα, η ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση και οι πολεμικές δαπάνες». Πρόσθεσαν, μάλιστα, πως «η πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους του αγώνα, εκεί όπου χιλιάδες λαού διαδήλωσαν και το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη ελπίδα για τον λαό. Αυτή είναι που πρέπει να δυναμώσει, ανοίγοντας δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελος των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σήμερα Παρασκευή στην κεντρική σκηνή θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις: Άνοιγμα του Φεστιβάλ από στέλεχος της ΚΝΕ. Η μουσικοθεατρική ομάδα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παρουσιάζει «5 δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια» του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δέσποινα Μπουνίτση. Συμμετέχει ο Βασίλης Καρμίρης. «100 χρόνια Λένιν. Είναι σήμερα επίκαιρος ο δρόμος της επαναστατικής αλλαγής;», Συζητάμε με την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Συναυλία με τους «Αλγόρυθμους». Παραδοσιακό γλέντι με τους «Ντουμαλάνι». Στη νεανική σκηνή: Συναυλίες με τους: «Μέρες Μάρτη Νύχτες Σεπτέμβρη», «Magic Bus», «Κοινοί Θνητοί», Χώρος «Κόκκινο Αερόστατο», Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, «Ανακαλύπτοντας το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή», συνάντηση των μικρών φίλων του Φεστιβάλ με το μουσικό σχήμα «Κοινοί Θνητοί». Παιδότοπος: Κατασκευή φιγούρας θεάτρου σκιών και παράσταση «Ο Καραγκιόζης και η Ειρήνη» από το Θέατρο Σκιών Νίκου Γκουντούρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass