Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2024 9:01

Παράταση στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

*ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Όλες οι αιτήσεις-δηλώσεις ΟΣΔΕ, που θα υποβληθούν έως τις 30.09.2024 είτε μέσω Κ.Υ.Δ. είτε online, λογίζονται έγκαιρες και παραδεκτές, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η πορεία υποβολής των αιτήσεων», ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, σημειώνει  τα εξής: «Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου ξεκίνησε η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) έτους 2024, μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (Κ.Υ.Δ.). Μέχρι χθες, δηλαδή 57 ημέρες μετά, μέσω του GOV.GR είναι δεσμευμένες, δηλαδή επεξεργάστηκαν από τα Κ.Υ.Δ., 606.892 αιτήσεις, ενώ έχουν οριστικοποιηθεί, μαζί με τις online αιτήσεις, συνολικά 487.367 αιτήσεις. Βάσει των στοιχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ, από το σύνολο των 466 Κ.Υ.Δ. που συμμετείχαν στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων της Ε.Α.Ε. 2024, έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους:
* Σε ποσοστό 90% - 100%, 208 Κ.Υ.Δ., δηλαδή το 44% των Κ.Υ.Δ.
* Σε ποσοστό 70% - 90%, 139 Κ.Υ.Δ., δηλαδή το 30% των Κ.Υ.Δ.
* Σε ποσοστό 50% - 70%, 58 Κ.Υ.Δ., δηλαδή το 13% των Κ.Υ.Δ.
* Σε ποσοστό 15% - 50%, 47 Κ.Υ.Δ., δηλαδή το 10% των Κ.Υ.Δ.
* Σε ποσοστό 0% - 15%, 14 Κ.Υ.Δ., δηλαδή μόλις το 3% των Κ.Υ.Δ.
Από τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτει ότι 347 Κ.Υ.Δ., δηλαδή το 75% του συνόλου των Κ.Υ.Δ., έχουν ολοκληρώσει από 70% έως 100% των εργασιών τους.  Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Πολιτικής: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας εμπρόθεσμα, αξιόπιστα και με επιτυχία για όλους τους παραγωγούς της χώρας, το ΥΠΑΑΤ έλαβε θεσμική πρωτοβουλία, ύστερα από πρόταση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και με Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη στις 12.09.2024 και έλαβε αρ. πρ. απόφασης 532/272755, συνεχίζεται απρόσκοπτα, αδιάληπτα και παραδεκτά (χωρίς ποινή) η υποβολή των Ε.Α.Ε. 2024, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., έως 30.09.2024.  Συνεπώς, όλες οι αιτήσεις, που θα υποβληθούν έως τις 30.09.2024 είτε μέσω Κ.Υ.Δ. είτε online, λογίζονται έγκαιρες και παραδεκτές, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η πορεία υποβολής των αιτήσεων».

 

Βιολογικά τρόφιμα στο 7ο ΕΠΑΛ

Η επιχείρηση Αγρόκτημα Αντωνοπούλου που εδρεύει στο Δίλοφο Φαρσάλων προσέφερε βιολογικά προϊόντα διατροφής στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας.
Η Διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή τους επισημαίνουν «Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη ενέργεια η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
Ταυτόχρονα έγινε γνωριμία με αγαθά βιολογικής καλλιέργειας υψηλής θρεπτικής αξίας τα οποία παράγονται στην έδρα της επιχείρησης και στην ευρύτερη περιοχή με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, ελέγχου και ασφάλειας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας».

 

Αρτοκλασία Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Λάρισας

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων Νομού Λάρισας θα παρευρεθεί στη λειτουργία και αρτοκλασία, στη μνήμη του προστάτη του Συλλόγου, Αγίου Βησσαρίωνα, μεθαύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στις 8 π.μ., στην εκκλησία του Αγίου Βησσαρίωνος.
Θα ακολουθήσει καφές στο Επιμελητήριο (Παπακυριαζή 44, 3ος όροφος) μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

 

Πανηγυρίζει ο ναός Αγίου Βησσαρίωνος στον Δοξαρά

Εορταστεί η μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος στο χωριό Δοξαρά μεθαύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής: Αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, θα τελεστεί ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής και στο τέλος θα γίνει η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου και η αρτοκλασία στον προαύλειο χώρο του ναού. Μεθαύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass