«930 οικογένειες παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους»

* ΤΟΝΙΣΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2024 15:00

«Εμείς δεν πνιγήκαμε από μόνοι μας, αλλά εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, Περιφέρειας και Δήμων, που δε σχεδίασαν και δεν κατασκεύασαν ένα σύνολο αντιπλημμυρικών έργων και δε συντήρησαν τα υπάρχοντα στη Θεσσαλία.

Τόσο στη διάρκεια της πλημμύρας όσο και όλους αυτούς τους μήνες μάς έχουν ξεχασμένους» τόνισαν χθες το απόγευμα πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έναν χρόνο μετά τις πλημμύρες.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Επιτροπή των πλημμυροπαθών της περιοχής, στόχο είχε να ακουστούν τα προβλήματά τους, για τα οποία, όπως τόνισαν, δεν έχουν δοθεί λύσεις.
Στη συγκέντρωση ο Τάσος Τσιαπλές, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, τόνισε αρχικά ότι «έναν χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα, 930 οικογένειες παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους, έχοντας απέναντί τους το κράτος», για να συνεχίσει λέγοντας ότι: «Η κυβέρνηση έκρινε αυθαίρετα ως πλημμυροπαθείς μόνο τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των ισόγειων διαμερισμάτων, περίπου 300, δίνοντας ως αποζημίωση για την οικοσκευή από 1.200 έως 6.600 ευρώ και αυτά όχι σε όλους, ενώ οι ζημιές είναι μέχρι και πενταπλάσιες σε αξία, αφού στη μεγάλη πλειοψηφία των ισογείων καταστράφηκε και πετάχτηκε το σύνολο της οικοσκευής, χώρια οι ζημιές σε τοίχους, πόρτες, ηλεκτρολογικά και άλλα. Απέκλεισε, όμως, ετσιθελικά, απ’ αυτές τις αποζημιώσεις - ψίχουλα, όλους τους ιδιοκτήτες των υπογείων-αποθηκών (930), τα οποία πλημμύρισαν μέχρι το ταβάνι, προκαλώντας καθολική καταστροφή κάθε είδους χρήσιμων αντικειμένων που είχαμε, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Δεν ικανοποίησαν το δίκαιο αίτημά μας για 100% αποζημίωση για την καταστραμμένη οικοσκευή κάθε οικογένειας, είτε βρίσκονταν στο ισόγειο διαμέρισμα είτε στο υπόγειο-αποθήκη. Αντίστοιχα για την επισκευή των διαμερισμάτων, υπογείων και κοινόχρηστων χώρων που έπαθαν ζημιά. Δεν ικανοποίησαν το αίτημά μας για χορήγηση έκτακτου βοηθήματος 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, για κάλυψη των άμεσων αναγκών. Ούτε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για αναστολή πληρωμής λογαριασμών ρεύματος, οφειλών σε Εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικό ταμείο για 1 χρόνο, για αναστολή πληρωμής για 1 χρόνο, δίχως προσαύξηση της οφειλής μας για τα διαμερίσματα στη ΔΥΠΑ. Δεν ικανοποίησαν το αίτημά μας για την πραγματοποίηση ελέγχων για να διαπιστωθεί η στατική επάρκεια των εργατικών πολυκατοικιών. Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) δεν έχει αποκαταστήσει ακόμη τον Βρεφονηπιακό Σταθμό των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης και τώρα λέει ότι θα λειτουργήσει το 2025!
Αρκετοί κάτοικοι ισόγειων σπιτιών δεν έχουν επιστρέψει σ’ αυτά, γιατί δεν μπορούν να τα αποκαταστήσουν με τα ψίχουλα που πήραν και σε πολλούς που νοικιάζουν αλλού σπίτι, δε δόθηκε μέρος ή και το σύνολο της επιδότησης ενοικίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass