«Μπάχαλο ευθυνών στην κυβέρνηση...»

* ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΣΤΕΦ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ * ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ * ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2024 13:21

Το μήνυμα πως «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι παρούσα και πως αυτή που είναι απούσα από τα μεγάλα προβλήματα του λαού είναι η κυβέρνηση», έστειλε χθες από τη Λάρισα, και συγκεκριμένα από τις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, όπου βρέθηκε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Στέφανος Κασσελάκης.

Στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι διαπιστώνεται ένα «επιτελικό μπάχαλο σε πολλούς τομείς», σημειώνοντας πως «οι άνθρωποι που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές δεν μπορούν να βρούνε τα πατήματά τους για να συνεχίσουν μια κανονική ζωή. Και αυτό όχι λόγω της δικής τους ανικανότητας, αλλά λόγω της παντελούς έλλειψης της κυβέρνησης σε διάφορους τομείς».
Για τον πρωτογενή τομέα, για τον οποίο είχε ειδική συνάντηση με φορείς της Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «χρειάζεται να συσταθεί σε πρώτη φάση ένα πληροφοριακό σύστημα για να μπορούν να γνωρίζουν οι άνθρωποι σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι υποθέσεις τους, σχετικά με τις αποζημιώσεις που έχουν να λάβουν», καθώς σημείωσε πως «αυτήν τη στιγμή κανείς δε γνωρίζει τίποτα».
Κατήγγειλε «μπάχαλο ευθυνών, όταν συμβαίνει κάτι αρνητικό», ενώ μιλώντας για τα εσωτερικά του κόμματος κάλεσε τον κόσμο «να μην ακούει τα όσα εσκεμμένα βγαίνουν στα κανάλια», όπως σημείωσε.
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Ο κ. Κασσελάκης, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με τους πλημμυροπαθείς κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών, δήλωσε πως «συμπάσχω προσωπικά και συμπάσχουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας με τους κατοίκους εδώ στις Εργατικές Κατοικίες, τους οποίους δεν καταδέχονται να δουν οι κυβερνώντες τη χώρα. Μάλιστα, δεν απαντούν στα αιτήματά τους να έρθουν να μιλήσουν μαζί τους» και συνέχισε σημειώνοντας τα εξής: «Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό της χώρας, να έρθει εδώ, χωρίς τεράστια συνοδεία από αστυνομικούς αυτήν τη φορά. Η αγανάκτηση του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη και είναι απολύτως δικαιολογημένη. Δεν είναι δυνατόν να βιώνουν τέτοιο άγχος και τέτοιο πόνο. Έναν χρόνο μετά συνάντησα μία κάτοικο, η οποία έχασε την αδερφή της από μύκητες, επειδή δεν έγινε σωστός καθαρισμός. Οι άνθρωποι από το φιλότιμό τους και από τις οικονομίες τους έχουν καθαρίσει ό,τι μπορούν. Δεν επαρκούν, όμως, οι αποζημιώσεις, ενώ δεν έχουν καταβληθεί πολλές από αυτές.
Οι ζημιές είναι τεράστιες και γι’ αυτούς τους ανθρώπους έχει «παγώσει» ο χρόνος. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην κλιματική κρίση, η οποία δεν είναι εγχώρια. Οφείλεται στην παντελή ανεπάρκεια αυτού του επιτελικού κράτους. Εδώ υπάρχουν κτίρια που ανήκουν στον πρώην ΟΑΕΔ. Και δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος για να τα συντηρήσει, για να μπορούν να αποδώσουν το πιο απλό, ενοίκιο. Μιλάμε για τον ορισμό του επιτελικού μπάχαλου. Μιλάμε για τον ορισμό της ανάλγητης κυβέρνησης και του πρωθυπουργού χωρίς ενσυναίσθηση. Να έρθουν εδώ, να ακούσουν τους κατοίκους και να δώσουν λύσεις. Να κάνουν τη δουλειά τους, καθώς πληρώνονται από τον ελληνικό λαό. Η δουλειά τους είναι να έρθουν εδώ και όχι να βγαίνουν στα κανάλια και να μας κάνουν κηρύγματα. Ένας χρόνος έχει περάσει, φτάνει πια, ας έρθουν εδώ να λύσουν προβλήματα».
ΣΥΣΚΕΨΗ
Της επίσκεψης στη Γιάννουλη προηγήθηκε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα. Κατά τη διάρκειά της ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε τόσο από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα, σχετικά με τις αποκαταστάσεις από τον «Ντάνιελ», αλλά και για άλλα κρίσιμα ζητήματα, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με εκπροσώπους Συλλόγων πρωτογενούς τομέα από την ευρύτερη περιοχή.
Αρχικά ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για όλα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο θέμα των αντιπλημμυρικών έργων. Του είπε πως «τα έργα αφορούν παρεμβάσεις με μεγάλη χρησιμότητα, χωρίς τεράστιο υδραυλικό αποτέλεσμα και πως πρόκειται για παρεμβάσεις σε πολλά σημεία με ρέματα και αναχώματα». Επίσης, αναφέρθηκε και στα 432 μικρά έργα, αξίας 74 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ολοκληρώθηκαν περίπου στα μέσα του περασμένου Μαρτίου και αφορούν στις άμεσες παρεμβάσεις μετά από τον «Ντάνιελ» σε πάρα πολλά σημεία της Θεσσαλίας.
Επίσης, του παρουσίασε τη λειτουργία του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια, το οποίο είναι ανάλογο του εξωτερικού, με αεροπλάνα που στέλνουν εικόνα στο κεντρικό σύστημα. Για το θέμα της πανώλης ο κ. Κουρέτας επισήμανε πως «δόθηκαν λύσεις σε πολύ γρήγορο χρόνο», τονίζοντας ότι η όλη η προσπάθεια που έγινε, στέφθηκε με τεράστια επιτυχία. Το ίδιο ανέφερε και για το θέμα της κουνουποκτονίας όσο και για το θέμα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό. Τέλος, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας καναλιού σύνδεσης της Κάρλας με το Αιγαίο. «Αυτό θα είναι η μόνη λύση για τον Παγασητικό» είπε. Ακολούθησε συνομιλία με αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς και εκπροσώπους του Γεωτεχνικού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Γεωπονικού Συλλόγου. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λάρισας του κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ευάγγελος Αποστόλου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξης Μεϊκόπουλος και Μαρίνα Κοντοτόλη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ο κ. Κασελάκης, αναφερόμενος στα συμπεράσματα της πρωινής σύσκεψης, δήλωσε πως «χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα πληροφοριακό σύστημα για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος που έχει πληγεί». Πιο αναλυτικά, ανέφερε τα εξής: «Το βασικό είναι ότι οι πολίτες, οι φορείς κυρίως του πρωτογενούς τομέα, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας, χωρίς να μπορούν να βρουν άκρη. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα μπορεί να ενημερώνει τον κάθε πληγέντα αναλυτικά για το τι γίνεται με τις αποζημιώσεις που τον αφορούν. Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να πηγαίνουν από τη μία υπηρεσία στην άλλη και να μη γνωρίζουν τι θα γίνει. Οι κτηνοτρόφοι ειδικά είναι στα όριά τους. Τους λένε να πληρώσουν για να πάρουν ζώα και θα πάρουν αποζημίωση μετά. Μα πώς είναι αυτό δυνατόν;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε πως το θέμα με τα φωτοβολταϊκά προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
«Για άλλη μία φορά είδαμε ένα επιτελικό μπάχαλο, όπως είδαμε με τα νεκρά ψάρια στον Βόλο, που δε γνωρίζαμε ποιος είναι ο αρμόδιος. Στην Ελλάδα του 2024 δε γνωρίζουμε ποιος είναι ο αρμόδιος και ποιος έχει την ευθύνη. Είναι ένα επιτελικό μπάχαλο που κάνει αποκέντρωση ευθύνης μέσω ενός υποστελεχωμένου Δημοσίου με εργολαβίες και κανείς δεν αποπέμπεται ούτε για τα ψάρια ούτε για τις φωτιές. Ούτε για πλημμύρες ούτε για την έλλειψη αποζημιώσεων». Καταλήγοντας σημείωσε πως: «Χρειάζεται πραγματικά μία αναδιάρθρωση του κράτους από το μηδέν. Δεν έχει λειτουργήσει το επιτελικό κράτος. Το μόνο που έχει κάνει είναι να έχει λειτουργήσει υπέρ των κυβερνώντων, οι οποίοι δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Αυτό θα το αλλάξουμε» δεσμεύθηκε και καταλήγοντας τόνισε ότι: «Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως παρά τον θόρυβο που υπάρχει στα κανάλια εσκεμμένα, για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εδώ και θα μείνει εδώ για να τους συμπαραστέκεται, όταν δε βγαίνει η φωνή τους προς τα έξω».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass