Στη φυλακή ο 47χρονος για εκβίαση και τοκογλυφία

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ *ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 31ΧΡΟΝΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2024 13:01

Προσωρινά κρατούμενος για τα αδικήματα της εκβίασης και της τοκογλυφίας κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια ο 47χρονος Λαρισαίος που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, το πρωί του περασμένου Σαββάτου 24 Αυγούστου σε καφετέρια της Νεάπολης δίπλα από τη λαϊκή αγορά.
Ο 47χρονος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία 31χρονου Λαρισαίου ελεύθερου επαγγελματία, σύμφωνα με την οποία σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών φέρεται να του απέσπασε 231.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και 72.000 ευρώ, από τη μίσθωση αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού.

Ο 47χρονος κατά την απολογία του χθες - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - αρνήθηκε τις κατηγορίες, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως υπήρξε συνεργάτης και συνεταίρος του ελεύθερου επαγγελματία και πως τον στήριξε οικονομικά στο να λειτουργήσει τα τρία καταστήματά του και πως ο 31χρονος ήταν εκείνος που δεν του απέδωσε τα χρήματα της μεταξύ τους συμφωνίας, ενώ αρνήθηκε επίσης κατηγορηματικά το αδίκημα της εκβίασης δηλώνοντας πως δεν απείλησε ποτέ τον 31χρονο. Εξηγήσεις που φαίνεται ότι δεν έπεισαν Ανακρίτρια και Εισαγγελέα και μετά την απολογία του αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Διευκρινίζεται επίσης πως - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - ο 47χρονος φέρεται να υπέβαλε αίτημα ποινικής συνδιαλλαγής για το σκέλος της τοκογλυφίας. Σε βάρος του 47χρονου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «για εκβίαση και τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων».
Προηγήθηκε καταγγελία του 31χρονου Λαρισαίου ελεύθερου επαγγελματία, σύμφωνα με την οποία «κατά το έτος 2020, λόγω οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε με την επιχείρησή του, δανείστηκε από τον δράστη το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, συμφωνώντας, ως μηνιαίο τόκο, ποσοστό 20% επί του κεφαλαίου, ήτοι 1.000 ευρώ κάθε μήνα, μέχρι την επιστροφή του ποσού. Κατόπιν, τους επόμενους μήνες, ο παθών του κατέβαλε, σε μεταξύ τους συναντήσεις, συνολικά 4.000 ευρώ, ως τόκους, αδυνατώντας να του επιστρέψει το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.
Το επόμενο χρονικό διάστημα έως και την άνοιξη του 2021», ο 31χρονος «με σκοπό την επέκταση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, δανείστηκε από τον δράστη, αρχικά το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ και έπειτα των 30.000 ευρώ, με νέους τοκογλυφικούς όρους και συγκεκριμένα, με μηνιαία καταβολή ως τόκου ποσοστού 10% επί του των χρημάτων που του δάνεισε, ήτοι στην αρχή 2.000 ευρώ και μετά 5.000 ευρώ κάθε μήνα. Ο παθών κατέβαλε στον δράστη, τους επόμενους μήνες, ως τόκους, συνολικά 39.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το επόμενο διάστημα έως και τον Μάιο του 2024, λόγω αδυναμίας του παθόντα να καταβάλει τα χρήματα που του απαιτούσε ο δράστης ως τόκους και ως οφειλόμενο χρηματικό ποσό, ο δράστης, με επαναλαμβανόμενες λεκτικές απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας, εξανάγκασε τον παθόντα στις κάτωθι πράξεις:
Να προβεί στην αγορά δύο οχημάτων, προς χρήση από τον δράστη και φιλικού του προσώπου, καταβάλλοντας μέρος της χρηματικής αξίας τους, να προβεί στην ασφάλιση της συζύγου του δράστη στην επιχείρησή του, χωρίς να εργάζεται εκεί, καταβάλλοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, να καταβάλει τμηματικά στον δράστη σε συναντήσεις τους, διάφορα χρηματικά ποσά, να προβεί στη μίσθωση (leasing) συνολικά 5 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσε ο δράστης και φιλικό του πρόσωπο, καταβάλλοντας διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ επιπλέον, εξόφλησε χρηματικό ποσό, ως οφειλή που του καταλογίστηκε από εταιρεία για προκληθείσες φθορές- ζημιές σε ένα από τα μισθωμένα αυτοκίνητα».
Ο 47χρονος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «από την παράνομη αυτή δράση του, αποκόμισε από τον παθόντα το συνολικό χρηματικό ποσό των 231.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και το χρηματικό ποσό των 72.333 ευρώ, προερχόμενο από παροχή υπηρεσιών, μέσω μισθώσεων των ως άνω αναφερόμενων Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων κ.λπ.»
«Σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο δράστης παρέλαβε από τον παθόντα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως μέρος των απαιτηθέντων χρημάτων (τόκος) που κατάφερε να συγκεντρώσει ο παθών» και έτσι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω.
Σημειώνεται πως στο «φαρμακείο» του αυτοκινήτου του 47χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 122 σφαίρες, φυσίγγια τα οποία ο 47χρονος απέδωσε σε οικογενειακό «κειμήλιο».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass