Ανοίγει τις πύλες της η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα

* ΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΔΑΝΤΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2024 14:10

Το πρόγραμμα της φετινής Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα που διοργανώνει ο Δήμος Τυρνάβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσιάστηκε χθες το πρωί στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο Αμπελώνα.

Η αυλαία της φετινής Γιορτής Κρασιού ανοίγει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ευγενία Μαμανού – Χατζή, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα Δημήτρης Θεοχαρίδης και η παρουσιάστρια της έναρξης της γιορτής Ζωή Παρλίτση.
Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στ. Τσικριτσής αναφέρθηκε στη σημασία συνέχισης και ενίσχυσης του θεσμού με δωρεάν εκδηλώσεις, καθώς, όπως είπε, «ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα». Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος μας διοργανώνει τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας την αμπελοκαλλιέργεια, που είναι από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας του Δήμου Τυρνάβου. Παράλληλα, στηρίζουμε την ερασιτεχνική δημιουργία και τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό, γι’ αυτό η κεντρική εξουσία οφείλει να εξασφαλίζει τους αναγκαίους μόνιμους πόρους και το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό. Για τη Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, για τη Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι οι λαϊκές οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Γιορτή Κρασιού. Συνεχίζουμε με γνώμονα οι εκδηλώσεις αυτές να είναι με ελεύθερη είσοδο, γιατί ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα.
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ευγενία Μαμανού-Χατζή τόνισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Κατά τη διάρκεια της γιορτής, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά από οινοποιεία της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου, ενώ έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα γεμάτο πολιτιστικές δράσεις και συναυλίες.
Φέτος, όπως κάθε χρόνο, βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε την αγροτική μας παράδοση, να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και, πάνω απ’ όλα, να αναδείξουμε την αξία της συλλογικής προσπάθειας. Με ελεύθερη είσοδο για όλους, διασφαλίζουμε ότι αυτή η εκδήλωση παραμένει προσιτή σε κάθε λαϊκή οικογένεια, χωρίς αποκλεισμούς. Η διοργάνωση αυτής της γιορτής με ελεύθερη είσοδο αποτελεί πολιτική πράξη».
Τοποθετήσεις έκαναν και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα κ. Δημήτρης Θεοχαρίδης που αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού, αλλά και η παρουσιάστρια της Γιορτής Κρασιού Ζωή Παρλίτση που κάλεσε τον κόσμο να επισκεφτεί τον Αμπελώνα, ενώ αναφέρθηκε και στη λειτουργία της ιστοσελίδας και το ανανεωμένο λογότυπο της γιορτής.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την πρώτη ημέρα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια της γιορτής και στις 10.30 το βράδυ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλία με τους Χρήστο Δάντη και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου. Στο μεταξύ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης:
- Ομιλία από τη διευθύντρια του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, με θέμα «Ο Οίνος της Ζωής, του Πολιτισμού, της Διατροφής».
- Ομιλία από τη διαιτολόγο – διατροφολόγο κ. Τάνια Μπέλτσιου – Δαλακώνη, με θέμα «Το κρασί, σύμμαχος στη μεσογειακή διατροφή»
- Επίδειξη μαγειρικής από τον chef Τάσο Παπαμιχάλη και το τμήμα μαγειρικής του 2ου Δημόσιου ΙΕΚ Λάρισας, όπου θα προσφέρονται μικροεδέσματα που σχετίζονται με το κρασί στους επισκέπτες.
- Γνωριμία με τα κρασιά των οινοποιείων του Δήμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass