«Αδύναμα» τα πλατάνια του Αλκαζάρ

* ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΜΒΡΙΑ * ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2024 14:31

Ένα ζήτημα που σχετίζεται με τα πλατάνια του πάρκου Αλκαζάρ και την κατάσταση της υγείας τους ανέδειξε η προχθεσινή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Λάρισας, αλλά και γενικότερα τη Θεσσαλία.

Σε πολλά σημεία της πόλης από τον δυνατό αέρα, την έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι, έπεσαν αρκετά δέντρα και πολλαπλάσια κλαδιά. Στο πάρκο του Αλκαζάρ ωστόσο ο αριθμός των πεσμένων κλαδιών από τα πλατάνια ήταν πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με άλλες χρονιές.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει το μεγάλο διάστημα των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και η ανομβρία. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες με ποτίσματα των δέντρων, δεν υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού λείπουν οι βροχές. Η χθεσινή βροχή μπορεί να ήταν χρήσιμη για το νερό που έριξε, όμως γίνεται με τόσο σπασμωδικό τρόπο που δεν προσφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
«Η κλιματική κρίση και τα αποτελέσματά της τα τελευταία χρόνια φέρνουν μια αδυναμία στα πλατάνια του πάρκου με αποτέλεσμα να χάνουν τα κλαδιά τους με μεγαλύτερη συχνότητα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια» εξηγούν στην «Ε» άνθρωποι της Διεύθυνσης Πρασίνου.
Όπως σημειώνουν μάλιστα είναι ένα σημείο στο οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν χρειάζεται να παρέμβουν για κλάδεμα, αφού τα πλατάνια πρέπει να αναπτυχθούν με τέτοιο τρόπο για να προσφέρουν σκιά με τα κλαδιά τους και τα φύλλα τους.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρασίνου η προσπάθεια των εργαζομένων ήταν σημαντική αυτό το διήμερο με σκοπό να λυθούν τα όποια προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην πόλη.
Παρά τις ελλείψεις στο προσωπικό, έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε, σημείωσαν.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass