Πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένοι δρόμοι

ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ ΤΜΗΜΑ ΣΚΕΠΗΣ ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2024 14:05

Ξεριζωμένα δέντρα, σπασμένα κλαδιά, αλλά και πλημμυρισμένους δρόμους από ακαθάριστα φρεάτια αποτέλεσαν τα βασικά προβλήματα που δημιούργησε χθες το απόγευμα η ολιγόωρης διάρκειας κακοκαιρία που έπληξε και την πόλη της Λάρισας, με κύρια χαρακτηριστικά την ένταση της βροχής και των ανέμων, όπως και τη χαλαζόπτωση κατά περιοχές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας κλήθηκε να επέμβει σε ορισμένες περιπτώσεις άντλησης υδάτων από υπόγεια (Καστοριάς, Πλουτάρχου κ.α.), ενώ σε άλλες περιπτώσεις πλημμύρισαν δρόμοι από ακαθάριστα φρεάτια (οδός Μελίας στη Χαραυγή), όπως πλημμύρισε και η υπόγεια διάβαση στην οδό Φαρσάλων.
Σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην παροχή ρεύματος από κομμένα καλώδια στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ σε περιοχές όπως η Τερψιθέα και τμήμα της συνοικίας των Αγ. Σαράντα Μαρτύρων. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ισχυροί άνεμοι αποξήλωσαν τμήμα σκεπής κτηνοτροφικής μονάδας, με τσίγκους και τμήμα της ξύλινης σκεπής μεταξύ άλλων να καταλήγουν στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει τη Λάρισα με την Τερψιθέα (πίσω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο) χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος διερχόμενος πολίτης. Όταν κόπασε το φαινόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», συνεργείο του Δήμου Λαρισαίων με τον ιδιοκτήτη της Μονάδας επιχειρούσαν για την αποκατάσταση.
Στην ίδια περιοχή η Π.Υ. Λάρισας έκλαβε κλήση για κατάσβεση πυρκαγιάς σε κολόνα φωτισμού μετά από κεραυνό.
Σπασμένα κλαδιά δημιούργησαν προβλήματα σε διάφορες συνοικίες (Νέα Πολιτεία, Φιλιππούπολη κ.α.), ενώ στον κυκλικό κόμβο επί της οδού Καλλιθέας (κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου) απαιτήθηκε η παρέμβαση συνεργείου του Δήμου Λαρισαίων προκειμένου να κοπούν σπασμένα κλαδιά που κατέπεσαν στο οδόστρωμα. Σε άλλες περιοχές, όπως στο μικρό πάρκο στο ύψος της διασταύρωσης της Νέας Σμύρνης, ο αέρας ξερίζωσε δέντρο, ενώ απέναντι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ένα δέντρο καταπλάκωσε σταθμευμένο Ι.Χ. Να σημειωθεί τέλος ότι για προληπτικούς λόγους η ΕΛ.ΑΣ. διέκοψε την κυκλοφορία σε διάβαση στη συνοικία της Τούμπας.
* Αργά χθες το βράδυ πλημμύρισε και η υπόγεια διάβαση στην οδό Εχεκρατίδα και η οδός Τσιτσάνη στη συμβολή της με την Παιωνίου στη Νέα Πολιτεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass