Αντάμωσαν για 17η φορά οι Νιβολιανίτες

* «Απογείωσε» το κέφι η Γωγώ Τσαμπά με το λαϊκοδημοτικό της μουσικό πρόγραμμα * Χοροί, τραγούδια και πραγματικό ξεφάντωμα ως το πρωί

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2024 16:30

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Με τεράστια -δίχως προηγούμενο- επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, στο Μεγαλόβρυσο της Αγιάς, το 17ο Αντάμωμα Νιβολιανιτών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, με τη βοήθεια της Τοπικής Κοινότητας Μεγαλοβρύσου και της ταβέρνας «Νιβόλιανη», αλλά και την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε μια προσπάθεια που ως στόχο της έχει τη συνάντηση των απανταχού Mεγαλοβρυσιωτών και τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.
Με πρόχειρες εκτιμήσεις, πάνω από δύο χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στη μεγάλη πλατεία του πανέμορφου αυτού ορεινού χωριού του Κισσάβου συμμετέχοντας σ’ ένα πολύωρο γλέντι που κράτησε ως τις πρωινές ώρες με πολύ κέφι και χορό.
Η Γωγώ Τσαμπά, η δημοφιλής ερμηνεύτρια λαϊκών και δημοτικών τραγουδιών, ήταν αυτή που, με την εξαιρετική ορχήστρα της, με τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Νεκτάριο Κοκκώνη και τον Γιώργο Κωσταβέλη με το μπουζούκι του και το δικό του ενδιάμεσο πρόγραμμα, κατάφερε να “σηκώσει στο πόδι όλη την πλατεία” σε ένα ξέφρενο γλέντι. Δίνοντας, μάλιστα, το σύνθημα εξαρχής στον χαιρετισμό της «Μόνο η θρησκεία και η μουσική μάς μείνανε», οι δεκάδες εκατοντάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας, που κατέκλυσαν το χωριό, έζησαν τέτοιες στιγμές χαράς που σίγουρα θα τις θυμούνται για χρόνια.
Το νεοσυσταθέν χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοβρύσου άνοιξε τη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς, δίνοντας κατόπιν τη σκυτάλη στο χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας», αποσπώντας όλοι κι όλες το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
Ο κόσμος πήρε μέρος και σε πλούσια λαχειοφόρο, αποκομίζοντας πολλά και μεγάλα δώρα που πρόσφεραν για το Αντάμωμα επιχειρηματίες και έμποροι του νομού. Ανοιχτό και επισκέψιμο ήταν το παλιό σχολείο, που λειτουργεί ως πολιτιστικός χώρος με λαογραφική έκθεση και έκθεση φωτογραφικού υλικού, μόνιμες, εντυπωσιακές και οι δύο, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται όλη η ιστορία της Νιβόλιανης. Πολιτιστικός χώρος, που, χρόνια τώρα, είναι ξακουστός και για τη σχολική αίθουσα που διαθέτει και διατηρεί όπως ακριβώς ήταν στις μέσες δεκαετίες του περασμένου αιώνα.
Όλο το Δ.Σ. του συλλόγου, Χρυσόστομος Λάμπρου, Μιχάλης Αμπελακιώτης, Κωνσταντίνος Ριζούλης, Θανάσης Γκορτσίλας, Θεόδωρος Σιάφης, Δέσποινα Μανώλα και Βίκυ Μαθιοπούλου, υπερέβαλαν εαυτούς ώστε η εκδήλωση στο τέλος από όλους να χαρακτηριστεί ως άρτια από κάθε πλευρά, όπως βέβαια και η διεύθυνση και το προσωπικό της ταβέρνας «Νιβόλιανη» που ανέλαβε να εξυπηρετήσει όλον αυτόν τον απίστευτα πολύ κόσμο.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου, Χρυσόστομος Λάμπρου, ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί το Αντάμωμα, τους δεκάδες χορηγούς και δωροθέτες, αλλά και τον κόσμο για τη συμμετοχή του. Αναφέρθηκε στις έως τώρα πάρα πολλές φετινές δραστηριότητες του συλλόγου, με σπουδαιότερη εξ αυτών την αναβίωση μετά από δεκαετίες του εθίμου των Σκούφων, ενώ αναφέρθηκε επίσης σε μελλοντικά σχέδια, όπως είναι η αποτύπωση σε λεύκωμα του πλούσιου φωτογραφικού υλικού που ο σύλλογος διαθέτει, και η συντήρηση του κτιρίου που στεγάζει τη λαογραφική συλλογή.
Εκ μέρους του Δήμου Αγιάς, χαιρέτισε την εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Μεγαλοβρυσιώτης στην καταγωγή, Αλέξανδρος Γκαρανές, και εκ μέρους της Τοπικής Κοινότητας ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ευάγγελος Λάμπρου, εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση γι’ αυτήν την τεράστια λαοσύναξη, τη θέληση του ιδίου και των μελών του Τ.Σ. να συνδράμουν πάντα στις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου και την υπόσχεση να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται έργα για το χωριό που θα διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων, θα δίνουν μία ακόμη πιο όμορφη εικόνα στους επισκέπτες και θα κάνουν περήφανους του απανταχού στη γη Νιβολιανίτες.
Το «παρών» στο Αντάμωμα έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη του για το Μεγαλόβρυσο, υπογράμμισε το ότι η Περιφέρεια στηρίζει, με χαρά, οικονομικά, εκδηλώσεις σαν τη συγκεκριμένη, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα σχετικών δράσεων που υλοποιεί, κάλεσε τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής της Αγιάς, όπως φυσικά και όλης της Θεσσαλίας, να κάνουν τις προτάσεις τους ώστε να αξιολογηθούν και να επιδοτηθούν, και υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλλει στη συντήρηση του πρώην σχολείου, που στους χώρους του τώρα σώζεται όπως ακριβώς ήταν μία σχολική αίθουσα των μέσων του 20ού αιώνα και φιλοξενούνται δύο εξαιρετικές εκθέσεις, η μία φωτογραφιών και η άλλη λαογραφικού υλικού.
Στο Αντάμωμα παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Μαρία Γαλλιού, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Σωτήρης Σουλούκος, η αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Πρόνοιας Ανδριάνα Κομήτσα και ο εντεταλμένος σύμβουλος Ισότητας Βασίλης Σίμος. Δεν έλειψαν, επίσης, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass