«Θυγατέρες της Πηνελόπης» στη Λάρισα

*Δημιουργήθηκε νέο Φιλανθρωπικό Σωματείο *Ποιοι οι στόχοι του *Πρώτη δράση του, συναυλία για ενίσχυση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Λ.

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2024 13:50

Επιμέλεια: Νατάσα Πολυγένη

«Αγλαονίκη -Θυγατέρες της Πηνελόπης -Οικογένεια ΑΧΕΠΑ» είναι ο τίτλος του φιλανθρωπικού Σωματείου που ιδρύθηκε μόλις την περασμένη άνοιξη στη Λάρισα και ήδη ετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλη του δράση, που είναι η συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Κηποθέατρο Λάρισας.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθότι η ποιότητα των χώρων υγείας αποτελεί το κυριότερο στοιχείο για τη δημιουργία του θεραπευτικού περιβάλλοντος, το οποίο συμβάλει ουσιαστικά στην ανάρρωσή τους.
Το νεοσύστατο σωματείο που λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση και υπό την προεδρία της ιατροδικαστού Ρουμπίνης Λεονταρή, μετρά ήδη, όπως αναφέρει στην «Ε», 49 ιδρυτικά μέλη και σύντομα θα διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
Στο προσωρινό Δ.Σ., τη θέση της αντιπροέδρου κατέχει η κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού, γραμματείς είναι η κ. Κάλι Αντωνίου και η κ. Αγάθη Γκουνιαρούδη, ενώ ταμίας είναι η κ. Ευθυμία Τσαλέρα.
Σύμφωνα με το καταστατικό ίδρυσης οι στόχοι του σωματείου είναι οι εξής:
-Η καλλιέργεια των ελληνικών ιδανικών και παραδόσεων και η ενθάρρυνση του δεσμού των απανταχού Ελλήνων με την Ελλάδα, την ιστορία της, τις εθνικές παραδόσεις της.
-Η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μελών του Σωματείου, όσον αφορά τα καθήκοντα που έχουν ως πολίτες, καθώς και η ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής τους στη φιλανθρωπική, κοινωνική, εθνική και αστική ζωή της κοινότητας, με την οργάνωση διαλέξεων και άλλων πνευματικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.
-Η προώθηση των δυνατοτήτων για παροχή εκπαίδευσης, που θεωρείται το μεγαλύτερο προνόμιο και χαρακτηριστικό γνώρισμα των ελεύθερων πολιτών.
-Η προαγωγή του συστήματος παιδείας και η ενίσχυσή του με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο.
-Η καλλιέργεια μεταξύ των μελών του, με παροτρύνσεις και παραδείγματα, του αισθήματος της συναδελφοσύνης, της ευγένειας, της ανεκτικότητας, της προσωπικής εκτίμησης και της αξιοπιστίας.
-Η ενίσχυση και συνεισφορά στους σκοπούς και τα ιδεώδη της οργάνωσης «Θυγατέρες της Πηνελόπης», για την προώθηση του έργου της.
-Η στήριξη και διάδοση των ιδεωδών της οργάνωσης, ήτοι της φιλανθρωπίας, του Ελληνισμού, της παιδείας, της κοινωνικής ευθύνης, της ατομικής και οικογενειακής προόδου.
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
Η τακτική γενική συνέλευση των μελών, θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου «Imperial», (επί της οδού Φαρσάλων 182), τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ., με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
-Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του σωματείου.
-Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του σωματείου.
-Ενημέρωση για τη φιλανθρωπική συναυλία της μουσικού Ευανθίας Ρεμπούτσικα που θα πραγματοποιηθεί στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, στη Λάρισα, στις 2 Σεπτεμβρίου.
-Ενημέρωση για την πορεία των χορηγιών, δωρεών και γενικά των πόρων του σωματείου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Αυγούστου και ώρα 20:30 μ.μ, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα.
Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα παραπάνω όργανα του σωματείου, καλούνται όπως το γνωστοποιήσουν στην πρόεδρο του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ρουμπίνη Λεονταρή (τηλ. 6907209474, e-mail: rleontari@yahoo.gr), το αργότερο μέχρι αύριο Δευτέρα 19 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ., με την προϋπόθεση της ταμειακής ενημερότητας.
Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη τα οποία θα έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους έως την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 12:00μ.μ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
«ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ»
Οι «Daughters of Penelope» (Θυγατέρες της Πηνελόπης) ιδρύθηκαν το 1929 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, με πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Αποστολίδη και αποτελούν τη γυναικεία οργάνωση της οικογένειας AHEPA, που αριθμεί περισσότερα από 200 τμήματα, σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη.
Στόχος της οργάνωσης είναι η προώθηση του ελληνισμού, της εκπαίδευσης, της φιλανθρωπίας, της υπευθυνότητας των πολιτών, της αριστείας, της οικογενειακής υπεροχής και της ειρήνης, ενώ παρέχεται σημαντική υποστήριξη και οικονομική βοήθεια σε θύματα και κοινότητες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα, λειτουργούν 20 τοπικά τμήματα, ενώ σε συνεργασία με τα αντρικά τμήματα AHEPA, οι DOP έχουν συνεισφέρει στην ανέγερση και συντήρηση των Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα και «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη.
Το όνομα της Οργάνωσης «Daughters of Penelope», συμβολίζει όλες τις αρετές που διέθετε η Πηνελόπη. Το σύμβολο της οργάνωσης είναι το ακόλουθο:
Η προτομή της Πηνελόπης συμβολίζει τη γυναίκα, η οποία αποτελεί γενικότερα τον θεμέλιο λίθο της ζωής, της οικογενειακής εστίας και της πατρίδας.
Το κλαδί ελιάς που στεφανώνει το κεφάλι της Πηνελόπης, συμβολίζει την ειρήνη και αντιπροσωπεύει τα πολλαπλά οφέλη που τα μέλη δέχονται από την οργάνωση, καθώς ήταν το έπαθλο που απονεμόταν στους Ολυμπιονίκες στην αρχαία Ελλάδα.
Ο Σταυρός είναι το αιώνιο σύμβολο της Χριστιανικής πίστης, ενώ τα σταυρωτά ξίφη συμβολίζουν τη δικαιοσύνη που αποτελεί την ασπίδα του Ελληνικού έθνους. Ο αετός συμβολίζει τη δύναμη και την αριστεία και αντιπροσωπεύει τα μεγάλα ύψη στα οποία προσβλέπει η οργάνωση.
Τα γράμματα Θήτα και Πι (Θ-Π), σημαίνουν Θυγατέρες της Πηνελόπης, οι οποίες αποκαλούνται διεθνώς «Daughters of Penelope».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass