Στο μέτωπο της φωτιάς ο Δημ. Κουρέτας

* ΑΨΟΓΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2024 13:20

Επί ποδός τέθηκε από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε επιχείρηση ανακύκλωσης υλικών στο Ομορφοχώρι Λάρισας ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε άμεσα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Μαρία Γαλλιού, τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ηλία Λεοντάρη και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας Δημήτρη Τσέτσιλα.
Ο κ. Κουρέτας παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση κατάσβεσης, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η άψογη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Υπογραμμίζεται ότι λόγω του αυξημένου βαθμού επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιών, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας παραμένει σε επιφυλακή.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
Σημειώνεται ότι κατά την ημέρα εκδήλωσης της φωτιάς, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοίνωσε συστάσεις προς τους πολίτες (κλειστά παράθυρα, αποφυγή παραμονή σε εξωτερικούς χώρους κλπ) όπως και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας εξέδωσε οδηγίες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «η έκθεση στον καπνό μιας πυρκαγιάς ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια και την αναπνευστική οδό, προκαλώντας βήχα, βρογχίτιδα, καθώς και να επιδεινώσει ή να πυροδοτήσει συμπτώματα κρίσης άσθματος και διαταραχές της αναπνευστικής και καρδιακής λειτουργίας».
Με ειδικότερες επίσης συστάσεις για άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες, όπως η χρήση μάσκας, για την προστασία από τον καπνό και τις αναθυμιάσεις, με φίλτρο πιστοποιημένο για κατακράτηση ΑΣ2.5 και να εξασφαλίζεται ότι η μάσκα εφαρμόζει καλά στο στόμα και τη μύτη του ατόμου (π.χ. τύπου Ν95, FFP2, ΚΝ95).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass