Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2024 13:20

Η Μεσοράχη πανηγυρίζει την Κοίμηση της Θεοτόκου

Το διήμερο 14 - 15 Αυγούστου η Μεσοράχη πανηγυρίζει για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Οι πανηγυρικές Ιερές Ακολουθίες στον παλαιό ιερό ναό θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Την Τετάρτη 14 Αυγούστου απόγευμα στις 7:30 μ.μ. μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.
Την Πέμπτη 15 Αυγούστου πρωί στις 7:30 π.μ. πανηγυρικός όρθρος της εορτής και πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

 

Προσκύνημα σε Μονές
Τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Λευκάδα, διοργανώνει η ενορία του Αγίου Αχιλλίου το διάστημα από 2 έως 5 Σεπτεμβρίου 2024. Περιλαμβάνει όλα τα ιερά σεβάσματα της Κεφαλονιάς, θεία λειτουργία στη Μονή Αγίου Γερασίμου και στη Μονή Φανερωμένης Λευκάδας, μονοήμερη εκδρομή στην Ιθάκη, γνωριμία με το Αργοστόλι και το Ληξούρι κ.α.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον π. Ραφαήλ, τηλέφωνο: 2410-537159 και στο e-mail: inaagr@gmail.com

 

 

«Διανύουμε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο»
*Τονίζει η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας

«Η μαύρη επέτειος των βομβαρδισμών με ατομική βόμβα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι θα μας θυμίζει για πάντα τον εφιάλτη των πυρηνικών» τονίζει η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας με αφορμή τη συμπλήρωση 79 χρόνων «από το έγκλημα των ΗΠΑ», στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945.
Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων «Σήμερα διανύουμε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο, για τους λαούς. Στο έδαφος της νέας ακόμη πιο βαθιάς κρίσης (οικονομικής και περιβαλλοντικής), δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ο υποχωρών ιμπεριαλιστικός ηγεμόνας, στη διαπάλη για διατήρηση της παγκόσμιας κυριαρχίας του δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα.
Οι άκρως επικίνδυνες πολεμοχαρείς αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία και ενισχύουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ για να συνεχίσει την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.
Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα, επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης.
Τιμούμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας και δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις νέες πυρηνικές απειλές, στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους παλεύοντας για: Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να αποχωρήσει η Ελληνική συμμετοχή από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της Ε.Ε. και να επιστρέψει η φρεγάτα Ψαρά και όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στο εξωτερικό. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις και να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας».

 

Αγρυπνία αύριο στον Αγιο Αχίλλιο

Αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, θα ψαλεί η τελευταία παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.
Η αγρυπνία περιλαμβάνει τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής και λιτανεύσεως του ιερού Σκηνώματος της Υπερευλογημένης Θεοτόκου, καθώς και τις τρεις στάσεις των Εγκωμίων τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή Εξαποστειλάρια «Απόστολοι εκ περάτων». Η αγρυπνία θα τελειώσει περίπου στις 12.30 τα μεσάνυχτα και οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass