Ελαβε προθεσμία να απολογηθεί η πρόεδρος της ΡΑΣ

*ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ *ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΥΧΟΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2024 14:25

Προθεσμία, όπως αναμενόταν άλλωστε, έλαβε χθες από τον Εφέτη Ανακριτή, η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Συγκοινωνιών (ΡΑΣ).

Η πρόεδρος της ΡΑΣ βρέθηκε χθες το μεσημέρι στη Λάρισα και έλαβε προθεσμία για τον ερχόμενο Οκτώβριο προκειμένου να απολογηθεί για τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος της, με αφορμή και τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023.
Υπενθυμίζεται πως η δίωξη αφορά το διάστημα – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - από τον Ιούλιο του 2017 έως και την ημέρα της τραγωδίας στις 28-02-2023 που εκτελούσε δηλαδή χρέη προέδρου της ΡΑΣ, για αξιόποινες πράξεις, που τελέστηκαν με παραλείψεις. Ειδικότερα η δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΡΑΣ, αφορά στο κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς (σιδηροδρόμου) με παραλείψεις με επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας συμπεριφορές κατ’ εξακολούθηση η οποία είχε ως αποτέλεσμα: τον θάνατο μεγάλου αριθμού προσώπων, τη βαριά σωματική βλάβη περισσοτέρων προσώπων, καθώς και σημαντική βλάβη εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, τον κίνδυνο περισσοτέρων προσώπων και τον κοινό κίνδυνο σε περισσότερα ξένα πράγματα. Αλλά και για τα πλημμελήματα, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο λόγω του επαγγέλματός του να καταβάλλει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή και, της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο λόγω του επαγγέλματός του να καταβάλλει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή.

«ΘΕΡΜΟ» ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας του Εφέτη Ανακριτή, στις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου και προτού – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - κλείσει ο κύκλος των απολογιών σε βάρος όλων όσοι έχει ήδη ασκηθεί δίωξη αναμένεται να ασκηθούν νέες διώξεις. Ήδη εξετάζονται τυχόν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων Υπουργείου, ενώ δεν έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να εξετασθούν τυχόν ευθύνες στελεχών και άλλων φορέων.     
 Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass