Μια άτυπη παράδοση διακοπών

* Για αρκετούς επιχειρηματίες των Φαρσάλων

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2024 14:15

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά στα Φάρσαλα, όμως με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αντί για τους επισκέπτες, τη θέση παίρνουν… οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, που «ταξιδεύουν» εκτός πόλης, για ολιγοήμερες διακοπές, κλείνοντας τα καταστήματά τους.

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής σηματοδοτεί κάθε χρόνο την έναρξη της ετήσιας αυτής της «άτυπης παράδοσης», με πολλούς από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της πόλης να εκμεταλλεύονται τη χαμηλή κίνηση λόγω καλοκαιριού και να κάνουν αυτή την περίοδο τις διακοπές τους.
Από καφέ και μπαρ και εστιατόρια, μέχρι εμπορικά, καταστήματα τροφίμων και ψιλικατζίδικα της πόλης, έχουν αναρτήσει ανακοινώσεις για την περίοδο αναστολής λειτουργίας τους, η οποία εκτείνεται συνήθως από μία έως και τις δύο εβδομάδες του Αυγούστου.
«Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό από Πέμπτη (01/08) έως Δευτέρα (12/08)», είναι μια χαρακτηριστική ανακοίνωση που συναντά κανείς στις βιτρίνες των καταστημάτων.
Επίσης οι επιχειρηματίες, εκτός από τις διακοπές, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν και μικρές ανακαινίσεις ή επισκευές στα καταστήματά τους.
Φυσικά, υπάρχουν και επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές αυτή την περίοδο, είτε γιατί δεν μπόρεσαν για κάποιο λόγο να φύγουν οι ιδιοκτήτες τους, είτε γιατί έχουν περισσότερο προσωπικό, το οποίο αποχωρεί σε ομάδες για τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Πάντως η κίνηση στην πόλη των Φαρσάλων, αναμένεται να ενταθεί τις ημέρες που θα πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος, όπου οι Φαρσαλινοί θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους, ενώ στην πόλη αναμένονται όπως κάθε χρόνο, και επισκέπτες.
Ωστόσο, μέχρι τότε, οι ρυθμοί θα είναι πιο χαλαροί, δίνοντας την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να ξεκουραστούν και να ανανεωθούν για την επιστροφή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass