Εξώδικο του Δήμου Λαρισαίων σε νταή κτηνοτρόφο

* Τα ζώα του προκαλούν ζημιές σε εκτάσεις και εγκαταστάσεις στο χωριό Λουτρό * Ο ίδιος απαντά στις παρατηρήσεις κραδαίνοντας το κυνηγετικό του όπλο! * Αν δεν συμμορφωθεί ακολουθεί μήνυση και πρόστιμο

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2024 16:15

Εξώδικο απέστειλε ο Δήμος Λαρισαίων κατά κτηνοτρόφου του οποίου τα ζώα -όπως αναφέρουν μαρτυρίες- προκαλούν ζημιές σε βοσκοτόπους, σε σταβλικές εγκαταστάσεις, σε αγροτικές καλλιέργειες και περιβόλια.

Ο κτηνοτρόφος δε, απαντά στις συστάσεις και στις παρατηρήσεις από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, επιδεικνύοντας το κυνηγετικό του όπλο!
Όλα αυτά συμβαίνουν στο χωριό Λουτρό, του Δήμου Λαρισαίων, με τον πρόεδρο του χωριού Θόδωρο Μπελαή, να ζητά βοήθεια από τον Δήμο και να αποστέλλει έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται ότι «στην περιφέρεια της Κοινότητας βόσκουν ανεπιτήρητα 150 αγελάδες και 150 άλογα ιδιοκτησίας συγκεκριμένου κτηνοτρόφου.
Τα περισσότερα εκ των ζώων αυτών δεν φέρουν ενώτια. Επίσης, τα ζώα του προκαλούν ζημιές σε βοσκοτόπους, σε σταβλικές εγκαταστάσεις, σε αγροτικές καλλιέργειες και περιβόλια, ενώ το τελευταίο διάστημα τα ζώα αυτά, αναζητώντας τροφή και νερό, φτάνουν μέχρι και στις παρυφές του οικισμού Λουτρού. Ο ιδιοκτήτης τους παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και προφορικές συστάσεις από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής που έχουν υποστεί ζημίες, αρνείται να πράξει το παραμικρό και επιδεικνύει επιθετική, υβριστική και απειλητική συμπεριφορά. Τέλος, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται στο σχετικό έγγραφο, ο φερόμενος ιδιοκτήτης των ζώων οπλοφορεί, φέροντας και επιδεικνύοντας κυνηγετικό όπλο»!
Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων έκρινε και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να αποσταλεί εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία στον εν λόγω κτηνοτρόφο, ζητώντας του να συμμορφωθεί και να μαζέψει τα ζώα του, μέσα σε 15 μέρες, αλλιώς ο Δήμος θα προβεί σε σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ θα πράξει όσα από τον νόμο απορρέουν όπως την περισυλλογή των ανεπιτήρητων βοοειδών, τη μεταφορά και φύλαξή τους, έως και τον πλειστηριασμό τους και παράλληλα την επιβολή διοικητικού προστίμου στον ιδιοκτήτη τους ύψους 150 ευρώ ανά ζώο!
Αναλυτικά το ακριβές κείμενο της εξώδικης δήλωσης που έστειλε ο Δήμος Λαρισαίων στον κτηνοτρόφο αναφέρει:
«Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, σας δηλώνουμε τα παρακάτω: Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει δέκτες προφορικών και εγγράφων διαμαρτυριών αγροτών και κτηνοτρόφων της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρού, σύμφωνα με τις οποίες εκατόν πενήντα (150) περίπου αγελάδες και εκατόν πενήντα (150) περίπου άλογα ιδιοκτησίας σας βόσκουν ανεπιτήρητα και προκαλούν ζημιές σε βοσκοτόπους, σε σταβλικές εγκαταστάσεις, σε αγροτικές καλλιέργειες και περιβόλια, ενώ το τελευταίο διάστημα τα ζώα αυτά, αναζητώντας τροφή και νερό, φτάνουν μέχρι και στις παρυφές του οικισμού Λουτρού. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους προς το πρόσωπό σας, αρνείστε να ελέγξετε το ζωικό αυτό κεφάλαιο, ενώ πλείστες όσες φορές αντιμετωπίζετε τους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με τις καταγγελίες του με τρόπο επιθετικό και απειλητικό.
Επειδή από τη διάταξη του άρθρου 17 ν.4056/2012 απορρέει η υποχρέωση του Δήμου να μεριμνήσει για την περισυλλογή των ανεπιτήρητων βοοειδών, τη μεταφορά και φύλαξή τους, έως και τον πλειστηριασμό τους και παράλληλα την επιβολή διοικητικού προστίμου στον ιδιοκτήτη τους ύψους 150 ευρώ ανά ζώο.
Για τους λόγους αυτούς. Διαμαρτυρόμαστε για την παράνομη συμπεριφορά σας. Σας καλούμε εντός δεκαπέντε ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας όπως μεριμνήσετε για την περισυλλογή των ανεπιτήρητων ζώων σας, τον σταβλισμό τους και την αποφυγή επανάληψης στο μέλλον παρόμοιας συμπεριφοράς.
Άλλως σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε άμεση εφαρμογή της παραπάνω διάταξης, επιβάλλοντάς σας τις αντίστοιχες διοικητικές κυρώσεις, επιφυλασσόμενοι για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά μας. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας, θα υποβάλλουμε και σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εξώδικη δήλωση, ενώ στο κείμενο αναφέρεται και πως «Εφόσον αυτός δεν συμμορφωθεί, την κατάθεση εναντίον του μηνυτήριας αναφοράς στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, οπλοκατοχής, απειλής, εξύβρισης».
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass