Στη Βουλή η καθαριότητα των παραλίων Αγιάς

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ»

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2024 13:20

Στη Βουλή κατατέθηκε θέμα σχετικά με την καθαριότητα των παραλιακών οικισμών του Δήμου Αγιάς, και συγκεκριμένα από την «Ελληνική Λύση», όπου σημειώνει τα εξής:

«Απέραντος σκουπιδότοπος η παραλιακή ζώνη της Λάρισας. Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων των παραλιακών οικισμών του νομού Λάρισας, έντονες είναι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για την παραμέληση της καθαριότητας στα παράλια της περιοχής τους, όπως επί παραδείγματι στην Κάτω Σωτηρίτσα του Δήμου Αγιάς.
Καταγγέλλουν οι ως άνω ότι δεν έχουν καθαριστεί οι παραλίες και οι εκατέρωθεν πλευρές του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής τους, με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσιάζουν οι πολυσύχναστες παραλίες τους να είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι οι περιοχές τους δέχονται μεγάλο αριθμό ντόπιου και ελληνικού τουρισμού. Τονίζουν δε ότι γίνονται προσπάθειες με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ώστε η παραλιακή ζώνη της Λάρισας να αποτελέσει τουριστικό προορισμό και ξένων τουριστών. Θεωρούν οι ως άνω ότι, πέραν των απαραίτητων προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών, η περιβαλλοντολογική φροντίδα μέσω της καθαριότητας θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Ζητούν οι ως άνω κάτοικοι από την Πολιτεία να μεριμνήσει, ώστε οι αρμόδιοι φορείς να συμβάλλουν, όπως οφείλουν, στην καθαριότητα της περιοχής τους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός: Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας για τον καθαρισμό της παραλιακής ζώνης της Λάρισας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass