Επίθεση κουκουλοφόρων σε δομή ανήλικων προσφυγόπουλων

*ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΑ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2024 14:40
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας παρήγγειλε χθες στην ΕΛ.ΑΣ. η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα της διεύθυνσης του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Λάρισας, δομής υπαγόμενης στο Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ).

Η Εισαγγελέας ζήτησε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, να διερευνηθούν μεταξύ άλλων τα αδικήματα, της οπλοφορίας, της απόπειρας σωματικής βλάβης, της απειλής και της φθοράς ξένης περιουσίας, έπειτα από σοβαρότατη έγγραφη αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας για την επίθεση σε βάρος του Κέντρου, επίθεση που έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης 30 Ιουλίου πολυμελής ομάδα αγνώστων έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας – όπως καταγγέλθηκε - μαχαίρια και λοστούς, επιτέθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας που εδρεύει στο Κέντρο της Λάρισας.
Οι άγνωστοι φέρονται να επιτέθηκαν αρχικά φραστικά σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους του Κέντρου και στη συνέχεια, πετώντας αντικείμενα, προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο. Πράξεις που θα διερευνηθούν στο πλαίσιο της κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας.   Σημειώνεται πως το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Λάρισας, είναι δυναμικότητας 33 ανηλίκων (ηλικίας 10 έως και 18 ετών), ενώ το έργο περιλαμβάνει την παροχή ασφαλούς και υγιεινής στέγασης και διαβίωσης άστεγων ασυνόδευτων ανήλικων αρρένων. Όπως διευκρινίζεται από το ΚΕΑΝ, το Κέντρο Φιλοξενίας της Λάρισας μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει ανήλικους με καταγωγή από χώρες της Αφρικής και της Ασίας όπως τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Αίγυπτο, τη Σομαλία, τη Γουινέα, το Μπαγκλαντές, την Παλαιστίνη, την Υεμένη, την Αιθιοπία, το Μαρόκο κ.α.
Στο ΚΦΑΑ «παρέχονται στέγαση, σίτιση και υποστηρικτικές υπηρεσίες από έμπειρο προσωπικό, οι οποίες διακρίνονται σε εκείνες που συνδέονται με την παροχή άμεσων υπηρεσιών, εκείνες που εξασφαλίζουν αποτελεσματική πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως η πρόσβαση στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, και εκείνες που υποστηρίζουν τα παιδιά διασφαλίζοντας την προστασία των ατομικών και κοινωνικοοικονομικών δικαιωμάτων τους. Το κέντρο φιλοξενεί αλλοδαπούς ασυνόδευτους ανήλικους, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για καταγραφή ή για παροχή ασύλου. Στους ανήλικους παρέχεται στέγη, τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση (τυπική και άτυπη), νομική συνδρομή, ψυχολογική υποστήριξη και γενικότερα κάθε υπηρεσία που αποβαίνει προς όφελος των ανηλίκων με σκοπό την, όσο το δυνατόν, καλύτερη ένταξη και ενσωμάτωση στο ελληνικό και εν γένει ευρωπαϊκό περιβάλλον. Στο κέντρο παρέχει τις υπηρεσίες του κατάλληλα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, όπως νομικοί σύμβουλοι, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτικό προσωπικό, διερμηνείς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, σε εναλλασσόμενες βάρδιες που καλύπτουν τις ανάγκες των ανηλίκων σε 24ωρη βάση. Πρωταρχικό μέλημα του κέντρου αποτελεί η κοινωνική ενσωμάτωση των αλλοδαπών ασυνόδευτων ανηλίκων μέσα από δραστηριότητες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αλληλεπίδρασης με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας (συμμετοχή σε φεστιβάλ, αθλητικές δραστηριότητες, συνεργασίες με καλλιτεχνικούς φορείς, σχολικές μονάδες, κ.α.)».               Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass