Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2024 16:00

Τεστ ανίχνευσης πανώλης από το Λονδίνο

* ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΟΝΟΣΟΥ

Σε παραγγελία μιας μεγάλης ποσότητας «rapid test» για την πανώλη από το Λονδίνο προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο της μάχης που δίνει για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου από τη ζωονόσο.
Μετά την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, να χρηματοδοτήσει τη λαρισινή εταιρεία βιοτεχνολογίας «Prognosis Biotech» για τη δημιουργία ενός «rapid test», το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε περίπου έξι μήνες και θα προσφέρει πολλά στη μάχη που δίνει η Θεσσαλία για την προστασία του ζωικού της κεφαλαίου, κρίθηκε σκόπιμη η άμεση προμήθεια επαρκής ποσότητας «rapid test» από το εξωτερικό, τα οποία αναμένονται μέχρι τέλος της εβδομάδας στη Θεσσαλία, προκειμένου να ξεκινήσουν έγκαιρα οι έλεγχοι για την ανίχνευση της ζωονόσου.

 

Γιορτή καλαμποκιού και ακτινιδίου

* ΣΤΙΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΟΜΟΛΙΟ

«Γιορτή καλαμποκιού και ακτινιδίου» διοργανώνεται από τον Δήμο Αγιάς, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μ. Αντύπας» και την Κοινότητα Ομολίου, το ερχόμενο Σάββατο 3 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ., στην πλατεία του χωριού.
Στο πλαίσιο της γιορτής θα προσφέρονται δωρεάν ακτινίδια και καλαμπόκι, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η ορχήστρα του Μανώλη Τσιάπορη.

 

Πυροπροστασία για οικισμούς κοντά σε δάση

* ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
* ΖΗΤΑ Η ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος, Θεόδωρο Σκυλακάκη, για την ανάγκη να ενταχθούν σε πρόγραμμα πυροπροστασίας οικισμών όλοι οι Δήμοι της Θεσσαλίας, απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς.
Η επιστολή αφορά πρόγραμμα δημιουργίας περιμετρικών ζωνών σε οικισμούς, κοντά ή μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις, που είναι επικίνδυνες για να εκδηλωθούν δασικές πυρκαγιές.
Η σχετική ενέργεια έγινε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και η επιστολή είναι η ακόλουθη: «Αξιότιμε κ. Υπουργέ, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας συζητήθηκε το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει σε συνέχεια της πρόσκλησης που εξέδωσε το Πράσινο Ταμείο, στον Άξονα Προτεραιότητας για τη «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών», του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Προστασία και αναβάθμιση δασών 2024».
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δικαιούχοι του προγράμματος πυροπροστασίας για τη Θεσσαλία είναι τέσσερις Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (Βόλος, Νότιο Πήλιο, Ζαγορά-Μούρεσι, Ρήγα Φεραίου) και τρεις Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων (Αλόννησος, Σκόπελος, Σκιάθος).
Ωστόσο, οι ανάγκες πυροπροστασίας είναι έντονες και για τους υπόλοιπους δεκαοχτώ Δήμους της Θεσσαλίας, που επίσης διαθέτουν οικισμούς εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων, υψηλής επικινδυνότητας, με φυσικό κάλλος και πλούσια ιστορία.
Είμαστε βέβαιοι ότι κατανοείτε πλήρως την αγωνία όλων μας και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δάση και τους οικισμούς μας, εφαρμόζοντας τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας και παρακαλούμε όπως εξεταστεί το αίτημα συμμετοχής και των υπόλοιπων Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην εν λόγω δράση».

 

Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης

Το Σάββατο 10 Αυγούστου θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι/-ες επιθυμούν να συμμετάσχουν, να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την παράκληση.
Επίσης, την Τετάρτη 21/8/2024 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία για τον Απόστολο Θαδδαίο.

 

Διακοπή νερού

Διακοπή υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου, από τη ΔΕΥΑΛ, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00, στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Καρδίτσας, στο τμήμα της από Ι/Κ Μεσορράχης έως Ι/Κ Ελευθερών.

 

Δράσεις Συλλόγου Γυναικών Αγιάς

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς θα συμμετέχει στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κόκκινο Νερό τη Δευτέρα 5 Αυγούστου. Ώρα αναχώρησης από την Αγιά στις 5:30 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948-304.058.
Επίσης, θα τελέσει αρτοκλασία υπέρ υγείας την Πέμπτη 1 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αγιά, στις 7:30 μ.μ. (πρώτη παράκληση).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass