Πενήντα σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λάρισα

* Προκηρύχθηκε έργο από τον Δήμο Λαρισαίων * Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι προσφορές ενδιαφερόμενων αναδόχων * Θα υπογραφεί σύμβαση για 11 χρόνια

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2024 13:51

Πενήντα σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων επιβατικών οχημάτων δρομολογεί να εγκαταστήσει στη Λάρισα ο Δήμος Λαρισαίων. Συγκεκριμένα, προκήρυξε διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης με τίτλο:

«Για την παραχώρηση της ανάπτυξης διαχείρισης και λειτουργίας δημοσίως προσβάσιμων υποδομών επαναφόρτισης, που περιλαμβάνονται σε σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων», συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 3.009.344,14 ευρώ άνευ ΦΠΑ (με ΦΠΑ 24%: 3.731.586, 73€). Σύμφωνα με την προκήρυξη, «αντικείμενο της σύμβασης είναι η εγκατάσταση, διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση δημοσίως προσβάσιμων Σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων επιβατικών οχημάτων (Η/Ο), εντός των γεωγραφικών και διοικητικών ορίων του Δήμου και σε σημεία και χώρους που ανήκουν αποκλειστικά στην κυριότητα και κατά τόπον αρμοδιότητα του Δήμου σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ. Η.Ο.) του Δήμου.
Διευκρινίζεται ότι δεν αποτελεί αντικείμενο της παραχώρησης το σύνολο του ΣΦΗΟ κάθε Δήμου, αλλά μόνο το μέρος αυτού που αφορά ηλεκτροκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα, ταξί, λεωφορεία και φορτηγά.
Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης αποτελεί η υλοποίηση μέρους του συνόλου του Σ.Φ.Η.Ο., με την οποία θα εγκατασταθούν 50 Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων...».
Η σύμβαση παραχώρησης περιλαμβάνει την αδειοδότηση των σταθμών, την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού, τη λειτουργία του αναγκαίου λογισμικού και την παροχή υπηρεσιών για τη συντήρηση και λειτουργία του.  Η προμήθεια και εγκατάσταση περιλαμβάνει: «Ηλεκτρικές μηχανές, συσκευές, εξοπλισμός και αναλώσιμα, φωτισμός. Συσκευές φόρτισης. Υπηρεσίες εγκατάστασης ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης ηλεκτρικών μηχανημάτων, συσκευών και συναφούς εξοπλισμού». Το κόστος συντήρησης και ασφάλισης, θα είναι για δέκα χρόνια και ανέρχεται στο ποσό των 228.780,00 ευρώ (καθαρή αξία 184.500,00 + ΦΠΑ 44.280,00).
Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε έντεκα έτη, πέντε εκ των οποίων χρονικό διάστημα έως ένα έτος αφορά την 1η φάση εγκατάστασης, που περιλαμβάνει την αδειοδότηση, εγκατάσταση και σύνδεση στο δίκτυο των σταθμών φόρτισης που υπάγονται στη φάση αυτή και τα υπόλοιπα δέκα (10) έτη αφορούν την περίοδο λειτουργίας και συντήρησής τους, ενώ περιλαμβάνουν επιπλέον και την εγκατάσταση των Σταθμών της 2ης και 3ης φάσης.ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Γενικές πληροφορίες παρέχονται για τους όρους της Διακήρυξης από την κα Μαργαρίτη-Γκίνη Αναστασία, τηλ.: 2413-500.358, e-mail: ediagonismi@larissa.gov.gr, και για τις Τεχνικές Προδιαγραφές από την κα Μήτσου Φωτεινή-Μαρία και την κα Μακρογιαννούδη Χρυσοβαλάντω, 2413-500. 438/431, kyklof@larissa.gov.gr
Παραλαβή προσφορών: Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος. Για τη συμμετοχή στη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (URL):
ΕΣΗΔΗΣ- Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr).
Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 15-09-2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 15:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 20ή/09/2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ.
Η σύμβαση χρηματοδοτείται σε ποσοστό έως 50% επί του εκτιμώμενου κόστους επένδυσης (κόστος προμήθειας, εγκατάστασης και σύνδεσης στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας) από την Παραχωρούσα Αρχή, μέσω του Προγράμματος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Φορτίζω Παντού», και κατά το υπολειπόμενο ποσοστό επί 50 τοις % από ιδίους πόρους του παραχωρησιούχου. Αφού ολοκληρωθεί η κατακύρωση του διαγωνισμού σε συγκεκριμένο παραχωρησιούχο και
υπογραφεί η σύμβαση, ο παραχωρησιούχος υποβάλλει αίτημα ένταξής του στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Φορτίζω Παντού», σύμφωνα με τους όρους και τη διαδικασία του προγράμματος.
Η ως άνω χρηματοδότηση χορηγείται με σκοπό τη δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη δημοσίως προσβάσιμων υποδομών επαναφόρτισης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass