ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Τίμησε τη μνήμη της Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2024 14:11

Με τιμή και λαμπρότητα τιμήθηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στον ομώνυμο ναό στους Γόννους και στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Το απόγευμα της 25ης Ιουλίου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Αχριμανδρίτου Κυρίλλου πλαισιωμένου υπό των ιερέων π. Βασιλείου και π. Νεκταρίου και του ιερέως της ενορίας π. Χρήστου. Προ της απόλυσης ο π. Κύριλλος ευχήθηκε στους εορτάζοντας και τους πιστούς υγεία με την ευλογία του Θεού και με τις πρεσβείες της Αγίας Παρασκευής. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, στην όχθη του Πηνειού ποταμού, δίπλα στην κατεστραμμένη πεζογέφυρα που οδηγεί στο Ιερό Προσκύνημα. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Παρασκευής, στην πίστη της προς τον Κύριο Ιησού Χριστό, καθώς και στην αποκατάσταση του ιερού προσκυνήματος, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών.  Στις ακολουθίες παρέστησαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιπερειφερειάρχης κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, οι αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος Καραναστάσης και Γιώργος Σολωμός, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βασίλειος Σίμος και κα Ζωή Σαραντοπούλου, πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων,  πλήθος πιστών κατοίκων του χωριού και προσκυνητών από τις γύρω περιοχές που προσήλθαν να ζητήσουν τις πρεσβείες της Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass