«Η αποχώρηση του Διαζώματος είναι απώλεια για τη Λάρισα»

Τονίζει η «Συμπαράταξη Λαρισαίων»

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2024 13:30

Για «προχειρότητες και αλλαγή κατεύθυνσης από το σχέδιο των «πολιτιστικών διαδρομών» που είχε καταρτίσει η Δημοτική Αρχή Καλογιάννη, σε συνεργασία με το Διάζωμα» καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Λαρισαίων η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» σε ανακοίνωσή της, ενώ κάνει αναφορά και για την απόρριψη της πρότασης του τραμ στην πόλη.

Αναλυτικότερα σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σε μία περίοδο δύσκολη συνολικά για την τοπική αυτοδιοίκηση και τα οικονομικά της δεν μπορεί να υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες. Το πρόγραμμα για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη -ύψους στη συγκεκριμένη περίπτωση άνω των 40 εκατ. ευρώ- είναι ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση ολοκληρωμένων δράσεων που δίνουν όραμα και νέες προοπτικές. Στην προηγούμενη περίοδο η Δημοτική Αρχή του Απόστολου Καλογιάννη δούλεψε πολύ και συστηματικά σε αυτήν την κατεύθυνση.
Συνεργάστηκε με τρόπο υποδειγματικό με το «Διάζωμα» και την ομάδα του κ. Σταύρου Μπένου για μια πρόταση οραματική επάνω στη θεωρία της «γραμμικής πόλης», για τη δημιουργία «πολιτιστικών διαδρομών τεσσάρων ροών (πεζοί, αυτοκίνητο, ποδήλατο, ΑμεΑ), οι οποίες θα ενοποιούσαν με τρόπο μοναδικό όλα τα μνημεία της πόλης και τους χώρους αναψυχής.
Έγιναν δύο σημαντικές μελέτες, υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας και η Λάρισα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Polis», ανοίγοντας τον δρόμο στην άντληση χρηματοδοτήσεων και από άλλες πηγές.
Δυστυχώς, η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για το ΠΕΠ Θεσσαλίας της νέας Δημοτικής Αρχής του κου Μαμάκου, παρά το γεγονός ότι κάποια έργα των «πολιτιστικών διαδρομών» περιγράφονται σε γενικές γραμμές, ανέτρεψε τη φιλοσοφία αυτού του εγχειρήματος.
Η αποχώρηση του «Διαζώματος» είναι απώλεια για την πόλη.
Και είναι ενδεικτική της αντίληψης μιας Δημοτικής Αρχής, που την ίδια στιγμή που μιλά για δήθεν εξωστρέφεια, οδηγεί την πόλη να χάνει πολύτιμους συμμάχους. Λειτουργώντας με όρους μικροπολιτικής και με προχειρότητα μπροστά στα μεγάλα προτάγματα της πόλης.
Γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα ζητήματα ο κος Μαμάκος και οι συνεργάτες του, όταν στην προηγούμενη φάση ανακοινώνονταν με τυμπανοκρουσίες η πρόταση για την εκπόνηση μελέτης για το τραμ, η οποία τελικά απορρίφθηκε και κόπηκε από τη Διαχειριστική Αρχή; Όπως κόπηκαν και κάποιες άλλες «περίεργες» προτάσεις για το «δίκτυο παρακολούθησης ποιότητας του αέρα στα δημόσια κτίρια», προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, και για «υπηρεσίες ιχνηλάτησης και τεκμηρίωσης αυθεντικότητας θεσσαλικών προϊόντων», προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ!
Σε όλα αυτά να προσθέσουμε το υπερβολικό ποσό των 3 εκατ. για το έργο της ψηφιακής πλατφόρμας για την προώθηση του πολιτισμού της Λάρισας!
Υ.Γ.: Διαβάσαμε -χωρίς έκπληξη είναι αλήθεια- μία ακόμα … ψύχραιμη και με καθαρή ματιά ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Αρχής για το θέμα. Πριν βγει η όποια δική μας ανακοίνωση. Ερωτηματικά, βέβαια, για τη σκοπιμότητα δημιουργούνται. Ανεξάρτητα, όμως, από τα όποια ερωτήματα, να ενημερώσουμε τον συντάκτη της ανακοίνωσης πως στις δημοκρατίες υπάρχει αντιπολίτευση. Και τα έργα μιας Δημοτικής Αρχής κρίνονται. Ας το συνηθίσει. Όσο για τον ίδιο, θα τον συμβουλεύαμε να φανεί έστω και τώρα λίγο χρήσιμος και να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για τους λόγους που απορρίφθηκε η πρόταση για μελέτη για τη δημιουργία τραμ από τη Διαχειριστική Αρχή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass