Προσωρινή η ταλαιπωρία, παντοτινά τα έργα...

* ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑΝ. ΜΑΜΑΚΟΣ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ * ΣΤΟ 70% Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ * ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘ. ΓΑΖΗ ΑΠΟ ΓΑΛΗΝΟΥ ΩΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ * ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2024 13:00

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο.

Ο δήμαρχος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ. Χρήστο Τερζούδη, τον αν. προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, κ. Αθ. Πατσιούρα, καθώς και τον μηχανικό-τοπογράφο του Τμήματος Οδοποιίας, κ. Γιώργο Σκουμή, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την εξέλιξη των εργασιών, για τις οποίες ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σε ορισμένες είμαστε μπροστά και από το χρονοδιάγραμμα».
Παράλληλα, ο κ. Μαμάκος ανέφερε ότι δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δέντρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών. «Χρειάζεται από όλους μας λίγη υπομονή. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα όμως θα μείνουν για πάντα και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την πόλη», τόνισε ο κ. Μαμάκος. Όπως τόνισε ο κ. Μαμάκος, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργασίες είναι και πιο προχωρημένες από τα χρονοδιαγράμματα, καθώς έχει υπάρξει συντονισμός Υπηρεσιών και Διευθύνσεων, με αποτέλεσμα τα ορόσημα που έχουν τεθεί να τηρούνται και να είναι πιο γρήγορη η μετάβαση στην επόμενη φάση των έργων.
ΜΑΝΩΛΑΚΗ - ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ
Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Μανωλάκη, στο τμήμα όπου και βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή εργασίες (από Κύπρου ως Μελετίου), η ολοκλήρωση βρίσκεται στο περίπου 70%. Έχει γίνει η διαμόρφωση της οδού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες υποδομών (οδοφωτισμού, ΔΕΥΑΛ, οπτικών ινών, κ.λπ.), έχουν πέσει και τα μπετά, ενώ απομένει η πλακόστρωση της οδού και η τελική ασφαλτόστρωση. Να σημειωθεί επίσης, ότι θα φυτευτούν και 12 νέα δέντρα. Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες στην οδό Μανωλάκη εντάσσονται στο έργο για τη διασύνδεση των Μνημείων και πολιτιστικών τοπόσημων της Λάρισας, κάτι που σημαίνει ότι στο πλακόστρωτο θα υπάρχουν και πλάκες με ειδική σήμανση για την πολιτιστική διαδρομή ή/και το μνημείο στο οποίο οδηγεί η οδός. Σε αυτό το τμήμα (Κύπρου ως Μελετίου) εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα εκκινήσουν οι εργασίες για το επόμενο τμήμα, από την οδό Μελετίου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Αγ. Αχιλλίου/Αλκαζάρ.

ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ
Στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες πλακόστρωσης στα τμήματα της οδού Ανθίμου Γαζή μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα και μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα τελειώσει και το τμήμα από την οδό Γαληνού ως την οδό Κουμουνδούρου, όπου και είναι εγκατεστημένες αρκετές επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα φάση, εκτελούνται εργασίες σε τρία τμήματα της οδού: το προαναφερθέν Γαληνού-Κουμουνδούρου, το τμήμα Κουμουνδούρου-Ηπείρου και Ηπείρου-Λογιωτάτου.

ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ
Σχετικά με την προαναγγελθείσα αλλαγή της φοράς της κίνησης των οχημάτων στην οδό Παναγούλη, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «Υπάρχει μια απόφαση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κι εκεί προβλέπεται ότι θα υπάρχει η αλλαγή της φοράς του δρόμου. Περιμένουμε την έγκριση γιατί αυτό είναι σε δεύτερο στάδιο γιατί τα έργα αυτά είναι κομμάτι ενός ευρύτερου προγραμματισμού έργων που μόλις είναι να υλοποιηθεί αυτό θα γίνει και γίνει έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, αλλαγή σήμανσης και ό,τι άλλο απαραίτητο απαιτείται.
Θα έχει ανοίξει στο ενδιάμεσο και η Ανθίμου Γαζή γιατί οι είσοδοι και οι έξοδοι της πόλης είναι περιορισμένες, οπότε θα πρέπει να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή και απρόσκοπτη κίνηση στους δρόμους από πεζούς και οχήματα και κυρίως οχήματα γιατί αυτά είναι που προκαλούν τη μεγαλύτερη όχληση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass