Θερμή εισβολή, στους 41ο Κελσίου και άνω

* ΟΠΟΥ «ΦΥΓΕΙ-ΦΥΓΕΙ» ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ * ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2024 13:40

Τα μέσα Ιουλίου αποτελούν παραδοσιακά την έναρξη της χρήσης των καλοκαιρινών αδειών των περισσότερων εργαζόμενων στην Ελλάδα, οι οποίες κορυφώνονται στα τέλη του Αυγούστου.

Έτσι, με δεδομένο αυτό πολλοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα να φεύγουν από την πόλη και να οδεύουν κυρίως προς παραθαλάσσιους προορισμούς.
Το κέντρο της Λάρισας, χθες, ήταν εμφανώς πιο άδειο από τις άλλες Παρασκευές κι έτσι αναμένεται να κυλήσει η συνέχεια, αν σ’ αυτό υπολογίσουμε και το γεγονός πως τα περισσότερα καταστήματα κλείνουν πλέον τα Σάββατα.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας: «Το νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο (13-7-2024) η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στη Θεσσαλία τους 38 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Κυριακή (14-7-2024) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στη Θεσσαλία τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα (15-7-2024) η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στη Θεσσαλία τους 41 με 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου.
Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας προβλέπεται κορύφωση των θερμοκρασιών. Σε καθημερινή βάση θα γίνεται επαναπροσδιορισμός των ορίων των θερμοκρασιών σε χρονικό ορίζοντα τριών ημερών.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι προβλέπονται συνθήκες υψηλής θερμικής καταπόνησης λόγω των επικείμενων θερμοκρασιών, στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass