Ζήτησε παιδικό σταθμό στον Πλατύκαμπο

* Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2024 13:25

Με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα συναντήθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος ενημέρωσε την υφυπουργό ότι ο Δήμος έχει έτοιμη μελέτη για την ανέγερση νέου παιδικού σταθμού στην τοπική κοινότητα Πλατυκάμπου σε οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο αγροτικό ιατρείο. Ζήτησε δε το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα που θα εκπονήσει το συγκεκριμένο Υπουργείο.
Η κα Παπακώστα διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα τον ενημερώσει άμεσα για το εάν και πότε ανοίξει η πρόσκληση ενδιαφέροντος, έτσι ώστε να κατατεθεί η μελέτη και να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του παιδικού σταθμού.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στην αναγκαιότητα του έργου για την ευρύτερη περιοχή του Πλατυκάμπου. Τόνισε ότι σήμερα ο παιδικός σταθμός στεγάζεται σε ένα παλαιό κτίριο της δεκαετίας του 1960 και φιλοξενεί περίπου 35 παιδιά.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα που υπάρχει στον Δήμο Κιλελέρ και αφορά στον μεγάλο αριθμό υπερήλικων ατόμων. Ζήτησε από την υφυπουργό να εξεταστεί το θέμα της ένταξης αυτών των ατόμων σε ανάλογη δράση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας όπως οι «Νταντάδες της Γειτονιάς», το οποίο ήδη βοηθά πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά που δυσκολεύονται να συνδυάσουν τη φροντίδα των παιδιών με την απαιτητική καθημερινότητα του εργαζόμενου γονέα.
Ανάλογη βοήθεια, ανέφερε ο Θανάσης Νασιακόπουλος, πρέπει να δοθεί και στα υπερήλικα άτομα που διαμένουν μόνα τους, από συντοπίτες που θα έχουν τη δυνατότητα να τα βοηθήσουν. Τόνισε δε με έμφαση ότι το θέμα της βοήθειας των υπερηλίκων είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε δήμους όπως ο Δήμος Κιλελέρ που έχει πολλούς μικρούς οικισμούς στους οποίους διαμένουν μόνα τους τέτοια άτομα.
Η υφυπουργός χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση και δεσμεύτηκε να τη διερευνήσει για να δει τι δυνατότητες υπάρχουν για την επέκταση του προγράμματος και σε υπερήλικα άτομα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass