Φορούσε σακούλες στα παπούτσια για να μην αναγνωριστεί

* ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ 40ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ 13 ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2024 15:10

Προφυλακιστέος μετά την απολογία του στη Γ’ Ανακρίτρια κρίθηκε χθες ο 40χρονος Λαρισαίος, ο οποίος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατηγορούμενος για κλοπές και διαρρήξεις σε 13 καταστήματα στο κέντρο της Λάρισας.

Ο 40χρονος αποτελεί παλιό γνώριμο της ΕΛ.ΑΣ. και προσπαθώντας να «αποφύγει» τη σύλληψη λάμβανε πρόσθετα μέτρα… αυτοπροστασίας κατά την τέλεση των πράξεων και στο πλαίσιο αυτό -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- κάλυπτε τα παπούτσια του με πλαστικές σακούλες, φορούσε διαρκώς ιατρική μάσκα, κάλυπτε το πρόσωπό του με κουκούλα, ενώ… άλλαζε και ρούχα.
Ο 40χρονος, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, από τα τέλη του περασμένου Απριλίου μέχρι και προχθές Τρίτη που συνελήφθη φέρεται ως εμπλεκόμενος σε 13 διαρρήξεις καταστημάτων, δύο εκ των οποίων τελέστηκαν το πρωί της περασμένης Τρίτης, όποτε και συνελήφθη, για να σχηματιστεί έτσι δικογραφία σε βάρος του για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα».
Εστιάζοντας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Λάρισας, ο 40χρονος δρούσε πάντοτε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, παραβιάζοντας τις εισόδους των καταστημάτων. Άλλοτε σπάζοντας τη γυάλινη είσοδο, άλλοτε ανασηκώνοντας την πόρτα με κάποιο αντικείμενο και άλλοτε παραβιάζοντας την κλειδαριά εισερχόταν στα καταστήματα και αφαιρούσε χρήματα από τις ταμειακές μηχανές.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 40χρονος διέπραξε συνολικά δεκατρείς κλοπές-διαρρήξεις σε επιχειρήσεις, εκ των οποίων έντεκα σε καφετέριες και οβελιστήρια, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα κομμωτήριο και ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Αφαιρώντας, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., «το συνολικό χρηματικό ποσό των 5.345 ευρώ και 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκαλώντας παράλληλα φθορές στα καταστήματα». ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ
Στο μεταξύ, σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους και οι τρεις νεαροί Λαρισαίοι, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για ληστεία σε βάρος 82χρονης Λαρισαίας σε παραπήνεια οδό στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου. Με συνεργούς έναν 18χρονο και έναν 16χρονο, ένας 17χρονος (σ.σ. είχε συλληφθεί ξανά κατηγορούμενος γα ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών) αιφνιδίασε την 82χρονη την ώρα που εκείνη μετέβαινε στη συνοικιακή λαϊκή αγορά και, καθώς πετάχτηκε μπροστά της από ένα παλιό οίκημα που φέρεται να είχε κρυφθεί, αφαίρεσε τη χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της 82χρονης. Διερχόμενοι ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ., με αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. να εντοπίζουν τους τρεις δράστες στο ύψος των σχολικών συγκροτημάτων πίσω από την πρώην Νομαρχία, όπου είχαν φθάσει τρέχοντας, ενώ πρόλαβαν να πετάξουν στον δρόμο την αλυσίδα με τον σκαλιστό σταυρό της 82χρονης.  Η χρυσή αλυσίδα βρέθηκε τελικά, με τους τρεις νέους να συλλαμβάνονται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ενώ μετά την απολογία τους, με αφορμή και τις διαδοχικές ληστείες σε βάρος γυναικών, οδηγήθηκαν σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων.                   Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass