Επιτέλους φωτισμός στην Αλεξανδρινή

* ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΙΑΣ ΚΙΤΣΟΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2024 13:20

Ικανοποίηση επικρατεί στους παραθεριστές και κατοίκους της Αλεξανδρινής για την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να προχωρήσει στην επιχορήγηση του Δήμου Αγιάς για την επέκταση της ηλεκτροδότησης του δημοτικού φωτισμού έως τον οικισμό της Αλεξανδρινής.

Ένα έργο, όπως σημειώνουν, απαραίτητο για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την περιοχή εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα συζητήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα σε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια και στην οποία ήταν παρόντες η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, αλλά και ο πρόεδρος του oικισμού Αλεξανδρινής κ. Ηλίας Κίτσος.
«Έστω κι ένας άνθρωπος να θέλει ρεύμα είμαστε υποχρεωμένοι να το δώσουμε» σημειώνει χαρακτηριστικά στην «Ε» ο κ. Κίτσος και προσθέτει πως «είναι αδιανόητο στη σημερινή εποχή να υπάρχει οικισμός και μάλιστα τόσο μεγάλος, και να μην έχει ρεύμα», εξηγώντας πως αυτή η συνάντηση με τον κ. Κουρέτα είναι πολύ σημαντική διότι προέκυψε αποτέλεσμα, για το οποίο τον ευχαριστεί.
Υποστηρίζει ακόμα πως στη γενική συνέλευση του οικισμού «ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Τσέτσιλας συνέβαλε στην ενημέρωση των κατοίκων όντας ο ίδιος είπε θερμός υποστηρικτής της Αλεξανδρινής. Η αθόρυβη και αποτελεσματική δουλειά της κ. Μαρίας Γαλιού συνέβαλε αποφασιστικά στην επίλυση του προβλήματος μαζί με τον δήμαρχο Αγιάς έδωσαν το αποτέλεσμα για τη χρηματοδότηση της όδευσης του δικτύου μέχρι την Αλεξανδρινή».
Όμως ο κ. Κίτσος αναφέρθηκε και σ’ ένα άλλο θέμα αυτό των δρόμων και των πλατειών. «Δεν γίνεται να μην έχουμε δρόμους με άσφαλτο. Να μην έχουμε περιποιημένες και λειτουργικές πλατείας, απολύτως συμβατές με τις ανάγκες των κατοίκων. Η Αλεξανδρινή πρέπει να αποκτήσει σωστούς δρόμους και υποδομές έτσι ώστε και οι κάτοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες, να απολαμβάνουν ασφαλή εξυπηρέτηση και διαβίωση» τόνισε ο πρόεδρος της Αλεξανδρινής κ. Κίτσος Ηλίας, καταλήγοντας ότι «επιτέλους υπάρχει ενδιαφέρον πραγματικό από τον περιφερειάρχη κ. Κουρέτα Δημήτρη», που ελπίζει να μετατραπεί σταδιακά σε αποτέλεσμα.
Στις 27 Ιουλίου αναμένεται να γίνει εκδήλωση του οικισμού με ζωντανή λαϊκοδημοτική μουσική και γλέντι. Όπως λέει ο κ. Κίτσος κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο περιφερειάρχης κ. Κουρέτας και αναμένεται να παρουσιάσει τον προγραμματισμό του για την Αλεξανδρινή που επιτέλους θα λύσει τα προβλήματα του χωριού.
Στην Αλεξανδρινή βρίσκονται κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες οικογένειες απ’ όλη τη Θεσσαλία και πρόκειται για έναν οργανωμένο οικισμό εδώ και περίπου 45 χρόνια. Πλέον σύμφωνα με τον κ. Κίτσο το ενδιαφέρον των ανθρώπων της περιοχής στρέφεται όπως λέει στο θέμα της άρσης της αδικίας όσον αφορά στους τίτλους των οικοπέδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass