Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Τριάδας

* Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Εξωραϊστικής Λέσχης Φιλιππούπολης χθες το βράδυ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2024 14:30

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες το Αγιο Πνεύμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Φιλιππούπολη, με το χριστεπώνυμο πλήρωμα να συρρέει τόσο το πρωί στην πανηγυρική θεία λειτουργία όσο και στον μεθεόρτιο πανηγυρικό εσπερινό.

Στον ναό της Αγίας Τριάδας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και ιερούργησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.
Στο κήρυγμά του ο ποιμενάρχης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της «επιδημίας του Αγίου Πνεύματος», με κυρίαρχο, τη δυνατότητα των ανθρώπων να γίνονται Άγιοι! Τόνισε δε, ότι προϊόν της Χάριτος είναι ο Τίμιος Πρόδρομος, το Γενέθλιο του οποίου γιορτάζουμε.
Η Γέννηση του Τιμίου Προδρόμου πραγματοποιήθηκε με θαυμαστό τρόπο για να φανεί η δύναμη του Θεού και η φιλανθρωπία Του.
Αναφέρθηκε τέλος σε σύγχρονα θαύματα τα οποία γίνονται προς Δόξα του Θεού και ωφέλεια των Ανθρώπων. Ευχήθηκε δε χρόνια πολλά σε όλους με την παρουσία του Αγίου Πνεύματος πάντοτε στη ζωή όλων μας.
Οι εκδηλώσεις του τριημέρου που διοργάνωσε η Εξωραϊστική Λέσχη Φιλιππούπολης κορυφώθηκαν χθες το βράδυ με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα της λέσχης (παιδικά – ενηλίκων), ενώ ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με τη δημοτική ορχήστρα του Κώστα Δεδούση.
Την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε «καβακλιώτικη βραδιά» με τους ήχους του μουσικού σχήματος «Εβρίτικη Ζυγιά», με τους Φιλιππουπολίτες -και όχι μόνο- να γλεντάνε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass