Εικόνες εγκατάλειψης στο Κόκκινο Νερό

* ΕΛΛΙΠΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2024 15:30

Ενας από τους πολυσύχναστους καλοκαιρινούς προορισμούς στα παράλια του Νομού Λάρισας, το Κόκκινο Νερό, εμφανίζει εικόνες εγκατάλειψης, ενώ κάτοικοι και παραθεριστές υποστηρίζουν πως τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή Αγιάς δεν έχει προχωρήσει σε κανένα έργο αναβάθμισης του παραθαλάσσιου οικισμού.

Σύμφωνα με όσα τονίζουν, σε πολλά σημεία του οικισμού ο Δήμος δεν έχει καθαρίσει τα χόρτα, με αποτέλεσμα να αποτελούν εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.
Επίσης, ο χώρος όπου παλιά υπήρχε παιδική χαρά, σε κεντρικό σημείο της περιοχής, έχει εγκαταλειφθεί πλήρως και το μόνο που θυμίζει ότι εκεί κάποτε έπαιζαν παιδιά και ηχούσαν τα γέλια τους είναι μια πινακίδα, ξεχασμένη από τα χρόνια, που ενημερώνει, μάλιστα, ότι η ανύπαρκτη παιδική χαρά είναι εκτός λειτουργίας και απαγορεύει τη χρήση των ανύπαρκτων οργάνων.
Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες περιμένουν ακόμη τη δημιουργία μιας νέας παιδικής χαράς, καθώς σε όλη την περιοχή δεν υπάρχει καμία υποδομή για την ψυχαγωγία των μικρών παιδιών, πόσο μάλλον ένας αθλητικός χώρος για τους εφήβους.
Μπορεί μεν ο παραθαλάσσιος οικισμός να βρίσκεται μέσα σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον και ως εκ τούτου είναι αναπόφευκτο να μην εμφανιστούν φίδια, αλλά για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών πολλά σημεία του θα μπορούσαν να καθαριστούν από την πυκνή βλάστηση, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να φωλιάσουν φίδια σε αυτά, όπως το ρέμα που βρίσκεται κατά μήκος του ανηφορικού δρόμου μετά τον διαμορφωμένο χώρο με τις ιαματικές πηγές του κόκκινου νερού. Τέλος, λόγω της αύξησης του πληθυσμού που κατοικεί στον οικισμό τους καλοκαιρινούς μήνες, αυξημένες εμφανίζονται αντίστοιχα και οι ανάγκες στην καθαριότητα και συγκεκριμένα στην αποκομιδή των σκουπιδιών.
Κάτοικοι καταγγέλλουν πως τα σκουπίδια στους κάδους παραμένουν ακόμη και δέκα μέρες πριν περάσει απορριμματοφόρο να τα μαζέψει, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Λόγω της αύξησης του πληθυσμού σε όλα τα παραλιακά μέρη του Δήμου Αγιάς μέσα στο καλοκαίρι εμφανίζεται έντονα η ανάγκη να αυξηθούν οι κάδοι των οργανικών απορριμμάτων, αλλά και της ανακύκλωσης, καθώς αυτοί γεμίζουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αποκομιδή ή θα πρέπει να αυξηθούν ανάλογα τα δρομολόγια της αποκομιδής.
Στις περισσότερες περιοχές, δυστυχώς, είναι συχνή η εικόνα των γεμάτων κάδων, με πολλά σκουπίδια να βρίσκονται δίπλα τους στο έδαφος, καθώς έχει εξαντληθεί η χωρητικότητά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass